'Şüpheli baklava' bulunamadı, zehirlenme sır kaldı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde 473 öğrencinin zehirlendiği soruşturmada “şüpheli baklava” bulunamadığı için incelenemedi. İşletmeye menüdeki baklavayı 72 saat saklamadığı için ceza kesilirken öğrencilerin neden zehirlendiği sır olarak kaldı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde 473 öğrencinin gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye başvurduğu olay Meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın soru önergesine yanıt Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’dan geldi.

Fakıbaba’nın verdiği bilgiye göre zehirlenme sonrası Rize İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri olay yerine gönderildi. Yemekhane kapalı olduğundan denetim ekiplerince işletme tarafından 72 saat saklanan yemeklerden 3 takım numune alındı. Ancak menüde bulunan baklava örneği saklanmadığı için bu incelemeye tabi tutulamadı.

Ekipler üretimin yapıldığı yemek şirketine de gitti. Buradan da yemek yapımında kullanılan ürünlerden 4 takım numune alındı. Alınan tüm bu numunelerin analiz sonuçları da Türk Gıda Kodeksine uygun çıktı. “Şüpheli baklava” bulunamadığı içinse işlem yapılamadı.

Bakan Fakıbaba, “Söz konusu işletmenin 5996 sayılı kanun kapsamında tüketime sunulan baklava ürünü numunesini 72 saat saklamadığı için izlenebilirliğini sağlayamadığından adı geçen işletmeye idari yaptırım kararı ile Gıda Hijyen Yönetmeliğine aykırılıktan idari yaptırım kararı uygulanmıştır. Ayrıca takip denetimleri ile de izlenmektedir” dedi.