Tarihi tabyada paintball soruşturması

Çanakkale Savaşı'nda da kullanılan Orhaniye Tabyası, paintball alanına çevrildi. Paintball oynattığı belirtilen kişi gözaltına alındı ve savcılıkta ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çanakkale'deki Orhaniye Tabyası'nda, paintball oynandığı ve görüntülerin sosyal medyada paylaşıldığı ortaya çıktı. Tarihi tabyada paintball oynattığı belirtilen U.O. hakkında soruşturma başlatıldı.

Çanakkale'nin Kumkale Köyü'nde, Sultan 2'nci Abdülhamid döneminde, Çanakkale Boğazı tahkimatını güçlendirmek amacıyla, 1889 yılında tabya yapıldı. Çanakkale Savaşı'nda, boğaz savunmasında kullanılan en önemli alanlardan biri olan Orhaniye Tabyası, bir ay önce U.O. isimli kişi tarafından, bir günlüğüne paintball sahasına çevrildi.

Paintball oynanan tarihi tabyanın duvarları, bonetlerin içi, tarihi toplar ve "Seddülbahir 32 Saat" dizi setinden kalma maket top ve aydınlatma sistemi boya mermisi izleriyle kaplandı. Bir günlük paintball etkinliğine ait fotoğraflar, sosyal medyada yayınlanınca kamuoyunda tepkiye yol açtı.

HURDA ARAÇLAR KALDIRILDI

Görüntülerle ilgili olarak Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Etkinliği düzenleyen U.O., jandarma tarafından gözaltına alındı. Bir gün sonra savcılığa sevk edilen U.O., ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

Tabyadaki paintball için oluşturulan alana yerleştirilen hurda araçlar kaldırıldı ve boyalı mermilerle zarar verilen alanlar temizlendi. (ÇANAKKALE/DHA)