Kızı öldürülen baba yayın yasağına karşı eyleme çağırdı

Kocaeli'de 5 Ocak günü kaybolan ve geçen hafta cesedi bulunan Ecem Balcı'nın babası yayın yasağına karşı herkese çağrı yaparak, düzenlenecek konvoya davet etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, 5 Ocak'ta ortadan kaybolan ve ormanlık alanda toprağa gömülü cansız bedeni bulunan Ecem Balcı'nın (17) babası Gökhan Balcı, kızının ölümüyle ilgili yayın yasağına tepki için sosyal medyadan çağrı yaparak herkesi düzenlenecek konvoya davet etti.

5 Ocak'ta kaybolan Ecem Balcı'nın annesi Esra Ercömert, her yerde aradığı kızı bulunamayınca bunalıma girerek 14 Ocak'ta gittiği Kandıra'da kayalıklardan denize atlayarak intihar etmişti. Ercömert'in cansız bendeni 2 gün sonra denizde bulunarak, toprağa verildi. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Ecem'i bulmak için özel ekip kurdu. Ecem'i bulmak için soruşturmayı derinleştiren polis, şüpheli Süleyman Kara'yı cezaevinden çıkararak, ifadesini alırken, yakınlarını da gözaltına alıp, emniyete getirdi. Yapılan sorgulamalar sonucu Ecem Balcı'nın öldürüldüğü tespit edildi. Ecem'in öldürüldükten sonra Gölcük'te ormanlık alana gömüldüğü belirlendi. Süleyman Kara'nın ifadesi doğrultusunda, geçen cuma günü, Ecem'in cesedi ormanlık alanda gömüldüğü yerden çıkarıldı. Cenaze, otopsinin ardından Sakarya'nın Hendek ilçesinde toprağa verildi. Soruşturma ile ilgili haberlere yayın yasağı getirildi.

YAYIN YASAĞINA KARŞI ÇAĞRI 

Baba Gökhan Balcı, sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki hesabından yaptığı açıklamayla kızının ölümüne sessiz kalınmamasını isteyerek, yayın yasağının kaldırılmasını talep etti. Balcı, sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajında, 10 Mart günü düzenlenecek konvoya herkesi davet ederek şunları yazdı, "Kızım Ecem Balcı için 10 Mart Cumartesi günü saat 14.00'te Denizevler Sahil Parkı'nda toplanarak sessiz kalmadığımızı göstermek amacıyla araçlarımızla konvoy düzenleyeceğiz. Beni bu davada yalnız bırakmak istemeyen, 'ben de ses vermek istiyorum' diyen tüm arkadaşlarımı, dostlarımı, Gölcük halkını ve duyarlı olan herkesi bu konvoya bekliyoruz. Yayın yasağı kalksın diyorsanız, adalet istiyorsanız, Ecemler ölmesin diyorsanız bu yazıyı beğenmek yerine paylaşıp tüm halka duyurabilirsiniz."

Gökhan Balcı, aracının arka camına da kızının fotoğrafını yapıştırarak, 'Onlar rahatlıkla öldürebilir ve gömebilir. Ama benden susmamı istiyorlar. Susmayacağım kızım için adalet istiyorum. Unutma unutturma' yazdırdı. (İZMİT/DHA)

.