10 Kasım'da göbek atan müdüre maaş cezası

Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım’da Adana Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi’nin bahçesinde göbek atan okul müdürü Mehmet Sırrı Huylu’ya maaş kesme cezası verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Atatürk'ün ölüm yıldönümünde okul bahçesinde göbek atan müdüre maaş kesme cezası uygulandığını açıkladı.

Adana Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi müdürü Mehmet Sırrı Huylu’nun 10 Kasım törenlerinde Selda Bağcan’ın seslendirdiği ‘Mavi Gözlüm’ türküsü ile göbek attığı görüntüleri sosyal medyada yer almıştı. CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, görüntülerin tepki görmesi sonrasında bir önerge ile konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Hürriyet'ten Umut Erdem'in haberine göre Özdiş, Bakan Yılmaz’ın yanıtlaması üzere verdiği önergede, “Adana’da Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi müdürünün okul bahçesinde göbek atarak oyun oynadığı iddiaları ve olayın videosu yerel basında sıkça yer almıştır. Söz konusu video ve iddialardan haberiniz var mıdır? Söz konusu şahıs hakkında herhangi bir soruşturma açılmış mıdır” sorularını yöneltti.

Bakan Yılmaz da Özdiş’e Adana Valiliği’nin yaptığı soruşturma ile düzenlenen raporda Huylu'ya, disiplin yönünden '1/30 oranında aylıktan kesme ve disiplin işlemleri'nin devam ettiği, idari yönden ise 'il içerisinde durumuna uygun başka bir okula öğretmen olarak atanması' teklifinin uygulandığı şeklinde yanıt verdi.

HABERİN TAMAMI