Büyükada Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ne zabıta baskını

Büyükada Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin satış noktasına gelen İBB zabıtaları, Kooperatif’in demirbaşlarına el koydu. Kooperatif yöneticileri ve Adalar Belediyesi, hiçbir hukuki dayanağı olmadığı gerekçesiyle bu uygulamaya karşı suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul ve Adalar için tarımsal üretim yapan Büyükada Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ne, dün İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) zabıtaları baskın yaptı. Kalabalık bir ekiple polis eşliğinde Kooperatif’in Büyükada’daki satış noktasına gelen zabıta memurlarının hiçbir resmi evrakları olmadığı iddia edildi.

Adalar Gerçek'te yer alan habere göre,  zabıta ekipleri kooperatif yetkililerini beklemeden kapının kilidini kırıp içeri girdi ve dükkandaki demirbaşlara el koydu. Kooperatif yöneticilerine eşyaların nereye götürüldüğü hakkında bilgi verilmedi.

Yaşananlar, Ada halkı ve esnafının tepkisine neden olurken Adalar Belediyesi ve Kooperatif tarafından yapılan yazılı açıklamalarda yaşananların sorumlusu olarak 'bir siyasi partinin ilçe başkanı' gösterildi ve konu hakkında suç duyurusu yapılacağı söylendi.

Haberin tamamı...