Uyuşturucu protestosunda eşine makasla saldırdı!

Keşan'da bonzai içtiği için hayatını kaybettiği iddia edilen gencin cenazesinden sonra yaklaşık bin kişi karakolun önünde toplandı. Bu sırada belirlenemeyen bir nedenle eşine makasla saldıran bir kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Edirne'nin Keşan ilçesinde, sentetik uyuşturucu bonzai kullanımı sonucu yaşamını yitirdiği iddia edilen Kenan Kabayel'in (18) cenazesi için cami önünde toplanan yaklaşık bin kişi, uyuşturucuya karşı önlem taleplerini iletmek amacıyla İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına yürüdü. Yürüyüşe katılan Kenan Kabayel'in annesi Mutlu Kabayel, "Ben bir anneyim. Ben oğlumu kaybettim. Başkalarının evlatları yanmasın" dedi. Bu arada, protestocular arasında bulunan H.A., emniyet önünde eşine makasla saldırınca, kalabalık tarafından linç edilmek istendi. Polis, H.A.'yı kurtarıp, gözaltına aldı.

KALABALIK EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDE TOPLANDI

Geçen cumartesi günü meydana gelen olayda, Keşan'da, Yenimescit Mahallesi'nde  kullandığı bonzai nedeniyle komaya giren Kenan Kabayel, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiği iddia ediliyor.  Kenan Kabayel için öğle vaktinde cenaze namazının kılınacağı İki Minareli Camii önünde toplanan, Roman vatandaşların yaşadığı Yenimescit ve Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'nden yaklaşık bin kişi, Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yürüdü. Mahalle sakinlerinin uyuşturucuya karşı önlem taleplerini iletmek amacıyla düzenlediği yürüyüşe katılan Kenan Kabayel'in annesi Mutlu Kabayel, "Ben bir anneyim. Ben oğlumu kaybettim. Başkalarının evlatları yanmasın. Bu satıcılara Tayyip Erdoğan tank yollasın. Bu Keşan'ın bonzaisi bitsin. Başka anneler yanmasın" dedi. Kenan Kabayel'in babası Ahmet Kabayel ise "Sayın Cumhurbaşkanım, Başbakanım, İçişleri Bakanım, Keşan'a el atın. Başka canlar yanmasın. Benim yüreğim yandı. Başkalarının canı yanmasın. Ne olur Cumhurbaşkanım, sesimizi duy" diye konuştu.

Polis, emniyet binası önünde yoğun güvenlik önlemi alırken, protestocular uyuşturucuya karşı sloganlar attı. Bu sırada emniyet önünde toplanan protestocular arasında bulunan H.A. ise henüz belirlenemeyen nedenle eşine makasla saldırdı. Saldırıyı gören kalabalık, H.A.'yı linç etmek istedi. Polis, H.A.'yı öfkeli kalabalığın arasından güçlükle kurtarıp gözaltına aldı. Olayın ardından protestocular emniyet önünden ayrılarak camiye geri döndü. (DHA)