Kış uykusuna yatmayan ayılar Artvin'de 12 evi bastı!

Artvin'de kış uykusuna yatmayan ayılar 12 tane eve hasar verdi. Ayıların Gürcistan'dan geldiği iddia ediliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gürcistan’dan Artvin'e getirilip bırakılan ayıların evleri talan ettiği iddia ediliyor. Ayıların karnını doyurmak için girdiği evler hasar görerek kullanılamaz hale geldi.

Normalde çoktan kış uykusuna yatmış olması gereken ayılar, Artvin’de uykuya yatmadı. Aç kalan ayılar, Tütüncüler Köyü’ndeki mezraları bastı. Gazete Habertürk'te yer alan habere göre pençeleriyle tahtaları parçalayarak evlere giren ayılar, evdeki un, yağ ve diğer yiyeceklerle karınlarını doyurdu. Ancak bu sırada toplam 12 tane eve oturulamaz hale gelecek şekilde zarar verdiler.

‘BUNLAR GÜRCİSTAN AYILARI’

Evlerindeki oturma grubundan yatağa her şeyin parçalandığını anlatan Eşref Özdemir şunları söyledi: “Burası özellikle yazın daha yüksek yaylalara çıkamayan kişilerin 3 ay kadar kaldıkları bir yer. 12 ev var, kimisi ahşap kimisi daha modern yapılmış. Gürcistan’dan ayıların getirilip bu bölgeye bırakıldığı söylentilerinden sonra son 3-4 yıldır bu yaylalara girme olayı var. Kapı kilitli olduğundan kapıyı parçalayarak içeri giren ayılar biraz fazla tahribat yapmış. Bu şekilde bizim yaylamızı perişan bir halde bırakmış. Devlet büyüklerimizden de bu hayvanların kışın beslenebilmeleri için doğaya yiyecek tarzı şeyler bırakmasını talep ediyoruz.”