Su dolu çukura düşen iki kardeş hayatını kaybetti

İzmir'de boş arazide oynayan iki kardeş, su dolu çukura düştü. Hastane kaldırılan çocuklar, kurtarılamadı. Çocukların amcası Serkan Tencirlioğlu, "Biz 40 kere söyledik. Buraları deşiyorlar, düzeltiyorlar, bir şeyler yapıyorlar. Kuyu açmışlar, kimsenin haberi yok" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'in Karabağlar ilçesinde, boş arazide oynayan 7 yaşındaki Yusuf ve 5 yaşındaki kardeşi Ali Tenciroğlu, su dolu çukura düştü. Çamura saplanan iki kardeş hayatını kaybetti. Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, çukurun toplu konut projesindeki bir firma tarafından yağmur suları için açıldığını söyledi. Tunç, "Kaymakamlık olarak bu vatandaşların bu şekilde acı çekmesine sebep olanların yargı önünde hesap vermesi için elimizden gelen bütün işlemlerin yapılacağının bilinmesini istiyorum" dedi.

Çukurla ilgili daha önce şikayette bulunduklarını söyleyen amca Serkan Tencirlioğlu, "Biz 40 kere söyledik. Buraları deşiyorlar, düzeltiyorlar, bir şeyler yapıyorlar. Kuyu açmışlar, kimsenin haberi yok" diye konuştu.

Karabağlar'da Yusuf Tencirlioğlu ile kardeşi Ali Tenciroğlu, zaman zaman hayvan satış pazarının da kurulduğu arazide oynarlarken, içi su dolu çukura düştü. Çukura düşen iki kardeş, dipteki çamura saplanıp, su birikintisinin üzerine çıkamadı.

ÇOCUKLAR FARK ETTİ

İki kardeşin çukura düştüğünü, aynı bölgede oynayan diğer çocuklar fark etti. Olayı çocuklardan öğrenen iki kardeşin yakınları, hemen bölgeye gitti. Çocukları çukurdan çıkarıldıktan sonra bölgeye gelen sağlık görevlileri, iki kardeşin hayatta olduğu belirledi.

Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinden sonra Dokuz Eylül Üniversitesi ve Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kaldırılan, iki kardeş tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

KAYMAKAM: ŞİRKET YAĞMUR SUYU BİRİKMESİN DİYE ÇUKUR AÇMIŞ

Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, olayla ilgili açıklama yaptı. Çukurun toplu konut projesi kapsamında çalışan bir firma tarafından açıldığını söyleyen Tunç, "Toplu konut projesi kapsamında İller Bankası adına iş yapan bir firma var. Firmanın yol açan taşeron firması yağmur yağdığı zaman su birikmesin diye kendince böyle bir çukur kazıp önlem almış. Tahliye kanalı oluşturmuş" dedi.

Sorumluların yargılanması için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Tunç, şunları söyledi:

"Bundan sonrası bilirkişilerin, savcılığın kendi değerlendirmelerine kalmış. Ben şunu ifade etmek istiyorum. Bu vatandaşlarımız fakir, gariban insanlar. Ne kadar zor şartlarda yaşadıklarını gördük. Bunlar Maraş'tan üç ay önce ilçemize göç etmişler. Bu vatandaşlarımızın mağduriyetini ailelerin acısını paylaşıyoruz. İşte kimin sorumluluğu varsa devletin bütün organları olarak, Kaymakamlık olarak bu vatandaşların bu şekilde acı çekmesine sebep olanların yargı önünde hesap vermesi için elimizden gelen bütün işlemlerin yapılacağının bilinmesini istiyorum."

AMCA TENCİRLİOĞLU: 40 KERE SÖYLEDİK, DİLİMİZDE TÜY BİTTİ

Yusuf ve Ali Tencirlioğlu'nun ailesinin, kış aylarında Kahramanmaraş'tan İzmir'e geldikleri, Uzundere bölgesinde zaman zaman çadırda zaman zaman ise kiraladıkları evlerde kaldıkları, hurda toplayıp gelir elde ettikleri öğrenildi. Ailenin yaz aylarında ise farklı illere ya da memleketleri Kahramanmaraş'a döndüğü aile yakınlarınca ifade edildi.

Çocukların amcası Serkan Tencirlioğlu, "Biz 40 kere söyledik. Buraları deşiyorlar, düzeltiyorlar, bir şeyler yapıyorlar. Her yeri batırdılar, yolumuzu dahi bırakmadılar burada, dilimizde tüy bitti söyleye söyleye. Kuyu açmışlar, kimsenin haberi yok. Çocuklar da sığ bellemişler, gitmişler. Cenazemiz var, hala elektriklerimiz yok. Biz hepsinden şikayetçiyiz." dedi. (İZMİR/DHA)