BBP Genel Merkezi'nde yangın çıktı

BBP Genel Merkezi'nde yangın çıktı. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin özel kalem müdürü ve koruma polisi dumandan etkilendi. Yangın, itfaiyenin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Büyük Birlik Parti'nin (BBP), Ankara'da bulunan genel merkezinde yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın büyümeden söndürüldü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'yi arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Haşim Yanar, olayla ilgili olarak Gazete Duvar'a yaptığı açıklamada, yangının Genel Başkan Mustafa Destici'nin odasının da bulunduğu en üst katta başladığını belirtti. “Elektrik arızası nedeniyle ilk olarak klima kablolarında başlayan bir yangın. Özel kalemin bulunduğu bölgede hasar meydana geldi” diyen Yanar olayda bir partilinin dumandan etkilendiğini belirtti. Yangın itfaiyenin müdahalesi ile büyümeden söndürüldü.

Yangının başkanlık divanı toplantısı yapılırken başladığı öğrenildi. Destici'nin özel kalem müdürü Özcan Ünal ve koruma polisi dumandan etkilendi. Ünal ve koruma polisi ambulansta tedavi edildi.

DESTİCİ: BİR ANDA PATLAMA SESİ DUYDUK

DHA'nın haberine göre, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, yangınla ilgili açıklama yaptı. Geçmiş olsun dileklerinde bulunan Destici, "İtfaiye çok hızlı bir şekilde olaya müdahale etti. Yangın tamamen söndürüldü. Yukarıda emniyet olay yeri ekipleri inceleme yapıyor" dedi.

Yangın sırasında bir alt katta toplantı halinde olduklarını söyleyen Destici, "Divan toplantımızın sonlarına doğru bir anda yukarıda patlama sesi duyuldu. Arkadaşlara 'bir bakın' dedik. Giden arkadaşlarımız geri dönmeyince bir arkadaş daha gönderdik, 'Yangın var' dediler. Binayı çok süratli bir şekilde boşalttık. Yangın sırasında odam boştu. Özel kalem müdürümüz patlama sesini duyuyor, içeri girdiğinde etrafı duman kapladığını fark ediyor, odanın camlarını açıyor. Camları açıp havalandırma çalıştığı sırada kendisi hareket edemez hale geldi. Diğer arkadaşlar müdahale etti" diye konuştu.

Yangının çıktığı yerde, polisler inceleme yaptı.

ERDOĞAN, YILDIRIM VE KILIÇDAROĞLU'NDAN GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU

Yangının klimanın patlaması sonucu çıktığını tahmin ettiklerini söyleyen Destici, "Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan olmak üzere yetkililer arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Bilgi aldılar. Herkes hassasiyet gösterdi. Başta emniyet olmak üzere itfaiye ekiplerine teşekkür ediyoruz" dedi.

Bu arada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, Mustafa Destici'yi arayarak yangın hakkında bilgi aldı. Olaydan duyduğu üzüntüyü belirten Kılıçdaroğlu, geçmiş olsun dileklerini iletti.  (HABER MERKEZİ)