Metroda 'Gökçek yasağı' bitti

Ankara’da metro vagonlarında müzik yapan amatör sanatçılara, Melih Gökçek döneminde getirilen yasak kaldırıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, metroda müzik yapmanın bir sakıncası olmadığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara metrosunda eski başkan Melih Gökçek döneminde müzik yapmak yasaklandı. Değişen yönetim ile birlikte yasak kaldırıldı.

Metrodaki müzik, yeni Başkan Mustafa Tuna döneminde bir kişi şikayeti ile gündeme geldi. Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Mavi Masa'yı arayan kişi, “Metrodaki yabancı uyruklu çocuklar dileniyor, müzik yapanlar da rahatsız ediyor'' dedi. Mavi Masa görevlileri ise ‘'Böyle bir durumda acil butonuna basın, bir sonraki durakta bu kişiler güvenlik görevlilerince indirilip ceza kesilecek'' cevabını verdi.

'CEZAİ YAPTIRIM BELEDİYENİN YETKİSİNDE DEĞİL'

Sözcü gazetesinden Deniz Ayhan'ın haberine göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise mesajın yanlış anlaşıldığını, metro vagonlarında sadece dilenen veya yolcuları rahatsız edenler için acil butonuna basılabileceğini belirttiler. Acil butonunun sessiz olduğunu ve diğer yolcuları etkilemediğini belirten belediye yetkilileri, ‘Yolcuları rahatsız eden veya güvenliklerini tehlikeye atan kişiler, bir sonraki durakta güvenlik görevlileri tarafından istasyondan dışarı çıkarılır. Cezai yaptırım, belediyenin yetkisinde değil” açıklaması yaptı.

Metroda müzik yapmanın, yolcuları rahatsız etmemek koşuluyla serbest olduğu açıklandı. Amatör sanatçıların müziğinin belli kriterler içinde kimseyi rahatsız etmeyeceğini belirten belediye yetkilileri, sanatçıların metroda müzik yapmasının herhangi bir sakıncası olmadığını vurguladılar.