Manisa'da sokak hayvanlarını besleyen kadın saldırıya uğradı

Yerel hayvan koruma görevlisi olan Cemile Öztürk, sokak hayvanlarını beslediği sırada saldırıya uğradı. Kadının saldırgan tarafından havlayan köpeklerin sorumlusu olarak gösterildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Manisa'da belediye tarafından belirlenen bir alanda sokak hayvanlarını besleyen hayvan koruma görevlisi Cemile Öztürk (50), köpeklerin kendisine havlamasına sinirlenen Ü.K. (34) tarafından saldırıya uğradığını iddia etti. Öztürk olayın ardından kaçan motosikletli şahıs hakkında polise şikâyetçi oldu.

İddiaya göre; Manisa'da gönüllü yerel hayvan koruma görevlisi olan Cemile Öztürk, 16 Aralık'ta sokak hayvanlarını beslemek için dışarı çıktı. Belediye tarafından belirlenen besleme noktasındaki kaplara mama koyan Öztürk, motosikletle yanına gelen Ü.K.'ye köpeklerin havlamasıyla motosikletlinin saldırısına uğradı. Öztürk'ü suçlayan şahıs "Sen olmasan bunlar da burada olmaz' diyerek kadını darp etmeye başladı.

Olayın ardından polis çağırdığını belirten Cemile Öztürk, vatandaşların yardıma gelmesi ile motosikletlinin kaçtığını söyledi ve şunları söyledi: " Kendi korkularını hayvanların yaşam hakkından daha üstün gören insanlar. Bu kişilere 'Zavallılar' diyorum. Hayvanları beslemeye devam edeceğim. Hayvanların bizlerden başka alternatifleri yok. Herhangi bir yerde besleme yapmıyorum. Hayvan koruma görevlisi olarak, belediyenin kurmuş olduğu bir yerde besleme yapıyorum. Yaşadıklarım nedeniyle psikolojim bozuldu." (MANİSA/DHA)