Haluk Levent fidan dikti!

Bakan Veysel Eroğlu ve Haluk Levent Ayvalık ilçesindeki orman yangınında zarar gören sahaya fidan dikti. Eroğlu'nun yazdığı şiire Levent beste yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki orman yangınında zarar gören sahaya fidan dikti. Bakan Eroğlu'nun sözlerini yazdığı, Haluk Levent'in bestelediği 'Ayvalık Bizim' şarkısı eşliğinde fidanlar toprakla buluşturuldu.

Ayvalık'taki Hakkıbey Yarımadası'nda, geçen 17 Ağustos'ta çıkan yangında zarar gören 20 hektarlık alanda, ağaçlandırılma çalışması başlatıldı. Bugün yapılan fidan dikim törenin konuğu ise, yangın sonrası sosyal medya üzerinden çağrı yaparak, "Oraya villa değil fidan dikelim" diyen şarkıcı Haluk Levent oldu.

'HER ORMAN İÇİN BESTE YAPMAYA HAZIRIM'

Bakan Veysel Eroğlu, şöyle konuştu: "Bölge yangınlarını kontrol ediyoruz. 17 Ağustos'ta bu alan yandığında ben de Ankara'dan kontrol ettim. Çok hızlı bir şekilde 5 dakikada ekipler geldi. 20 hektar alan yandı. Aslında 20 hektar büyük bir alan değil ama bizim için, yüreğimizi yaktığı için büyük. Hemen gerekli çalışmaları yapın dedik. Haluk Levent kardeşim ziyarete geldi 'Beraber dikelim' dedi. Ben de çok mutlu oldum."

Şarkıcı Haluk Levent ise, yürekte acılar oluşturan, rant peşinde koşan insanların artık tarihe gömülmesini istediklerini anlatırken, "Orman Bakanı'mızın yanına gittim, kendileri de böyle bir çalışma yaptıklarını söyledi. Hatta şöyle bir konu geçti. 'Ben bir şiir yazayım, sen de beste yaparsın.' Ben her orman için bir şiir yazılsın, yüzlerce beste yapmaya hazırım. Söz veriyorum. Bir şiir verdi sayın bakanımız; ben onu şarkı haline getirdim. Türkiye'de ormanlar yanabilir ama ormanlar yakılmasın istiyorum" dedi.

Haluk Levent, Bakan Eroğlu'nun sözlerini yazdığı, kendisinin de bestelediği 'Ayvalık Bizim' adlı şarkıyı söyledi.

Yangında zarar gören 20 hektarlık sahaya; 10 bin 250 fıstıkçamı, 10 bin kızılçam 6 bin 100 servi ve 7 bin yalancı akasya olmak üzere toplam 33 bin 350 fidan dikilecek. (BALIKESİR/DHA)