'Şiddetsiz eylem' veri tabanı açılıyor

Şiddetsizlik Eğitim ve Araştırma Merkezi, şiddetsiz eylemler üzerine hazırladığı veri tabanını içeren web sayfasını 10 Aralık İnsan Hakları gününde kullanıma açıyor.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Şiddetsizlik Eğitim ve Araştırma Merkezi şiddetsiz eylemler üzerine hazırladığı veri tabanını içeren web sayfasını kullanıma açıyor. Merkez, doksanlı yıllardan başlayarak çevre, savaş karşıtı ve kadın hareketlerinin gerçekleştirdiği eylemlerden hazırlanan seçkiyi 'www.siddetsizeylem.org' adresi üzerinden paylaşacak.

VERİ TABANI İNSAN HAKLARI GÜNÜNDE AÇILIYOR

10 Aralık İnsan Hakları gününde kullanıma açılacak olan çalışmanın amacı şiddetsiz eylem yöntemlerinin çeşitliliğine vurgu yaparak şiddetsiz eylemin politik hayatın bir parçası olduğunu göstermek olarak belirlendi. Öte yandan çalışma, bir başvuru kaynağı oluşturmak ve aktivistlere yaratıcı eylem biçimlerine dair bir repertuar sunmayı amaçlıyor.

'ŞİDDETSİZ BİR DÜNYA HAYALİYLE KURULDU'

Şiddetsizlik Eğitim ve Araştırma Merkezi 2014 yılında İstanbul'da kuruldu. Her gün, her koşulda, hep birlikte şiddetsiz bir dünya hayaliyle şiddetsizlik hakkında eğitim ve atölye çalışmaları yapmak, alanda hazırlanan yazılı ve görsel materyallere ulaşmak, yeni materyaller üretmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.