Yunanistan almadı, sandalla döndüler

Yunanistan'a geçmeye çalışan 4 kişi sandalla geri yollandı. Yolculuğu köylüler görüntüledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Edirne'de yasa dışı yollardan Yunanistan'a giden bir grubun, sınırda yakalandıkları Yunan polisi tarafından dövülerek sandalla Türkiye'ye gönderildi. Meriç Nehri'nden sandalla dönüşleri cep telefonuyla kaydedilen sığınmacılar, Yunanistan polisinden şiddet gördüklerini söyledi.

Yunanistan, Türkiye ile arasındaki ‘geri kabul anlaşmasına' rağmen, yakaladığı 'düzensiz göçmenleri' yasa dışı yollardan geçtikleri sınırlarında yakalayıp Meriç Nehri üzerinden geri göndermeyi sürdürüyor. Ülkelerine yasa dışı olarak geçen sığınmacıları dövdüğü öne sürülen Yunan polisinin geri gönderdiği biri kadın 4 kişi bu kez cep telefonuyla görüntülendi. Yasa dışı yollardan Meriç Nehri'ni kullanarak Yunanistan tarafından geçen grup, iddialarına göre Yunanistan polisi tarafından şiddet gördükten sonra sandala bindirilerek Türkiye tarafına gönderildi. Cep telefonuyla kaydeden görüntülerde sandalla Türkiye'ye geri gelen dört kişi, sınırdaki tarla sahibi köylüler tarafından yönlendirilerek karaya çıkarıldıktan sonra sınır devriyeleri tarafından gözaltına alındı. Geçirildikleri sağlık kontrolünden darp edildikleri tespit edilen sığınmacılar daha sonra işlemleri için Edirne Göç İdaresi'ne teslim edildi.

1 AYDA 600 KİŞİ GERİ DÖNDÜ

Sınır devriyeleri verilerine göre son 1 ayda yaklaşık 600 kadar göçmen, yasa dışı yollardan geçtikleri Yunanistan'da sınır polisi tarafından darp edilerek, üzerlerindeki cep telefonu ve paraları alınarak geri gönderildi. Sandalla geri gönderildiği belirtilen ve üzerlerinden pasaport, kimlik, cep telefonu ya da para çıkmayan gruptakilerin hangi ülke vatandaşı olduğuna dair inceleme ve soruşturma sürüyor. (EDİRNE/DHA)