Fatih Ormanı ÇED öncesi açıklama: Ormanımız iktidarın arka bahçesi değil

Kuzey Ormanları Savunması ve birçok çevreci Fatih Ormanı'nda bir araya geldi. Çevreciler havuzlu villalar, çarşı ve otopark projesine Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nce ruhsat verilmesine tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Sarıyer'deki Fatih Ormanı'nın imara açılmasıyla ilgili bugün yapılacak ÇED tanıtım toplantısı öncesi Kuzey Ormanları Savunması ve birçok çevreci Fatih Ormanı'nın önünde bir araya geldi.

Bilgili ve Doğuş Holding ortaklığındaki, Ege Turizm ve Gayrimenkul Yatırımları A.Ş. tarafından hazırlanan İstanbul Sarıyer’deki Fatih Ormanı’na yapılacak havuzlu villalar, çarşı ve otopark projesine Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nce ruhsat verilmesine tepki gösteren çevreciler, "Bilgili, Doğuş elini ormanlardan çek, ormana villa yapılmaz" sloganlarıyla ÇED tanıtım toplantısının yapılacağı Türker İnanoğlu Maslak Show Center'ın önünde açıklama yaptı.

'FATİH ORMANI İKTİDARIN ARKA BAHÇESİ OLAMAZ'

Açıklama öncesi çevik kuvvet polisleri tarafından ÇED toplantısının yapılacağı salonun kapısı polis bariyeriyle kapatıldı. Burada Sarıyer Kent Dayanışması'ndan Eray Özgüner ve Kuzey Ormanları Savunması'ndan Ayşe Yıkıcı bir açıklama yaptı.

Özgüner ve Yıkıcı, halkın katılacağı toplantı salonun kapılarının halka kapatılmasına tepki gösterdi. Özgüner, "Fatih Ormanı iktidarın arka bahçesi olamaz. Ormanı arsa olarak tanımlayan Bilgili ve Doğuş bir proje hazırladı. Bilgili ve Doğuş'a ormana villa yapılmayacağını anlattık. Sarıyer Belediyesi'ni bu suça ortak olmaması gerektiğini söyledik. Sarıyer Belediyesi ruhsat vermeyeceğini söyledi. Bizler ormanlarımızı kamu adına korumakla görevliyiz. Fatih Ormanı ne villallarınıza manzara, ne de para hırsınıza kurban edilecek. Artık kimse doğal yaşam alanlarımızı kendi istekleriyle imara açamayacak. Fatih ormanında yaşayan her canlının hakkını savunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

'ORMANIMIZA GÖZ DİKENİN KARŞISINDA OLACAĞIZ...'

Özgüner'in ardından TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, TMMOB Mimarlar Odası Büyükkent Şubesi, TMMOB Orman Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi ve TMMOB Şehir Plancıları Odası adına konuşan Ayşe Yıkıcı, İstanbul'un en önemli doğal yaşam ve orman alanlarından biri olan Fatih Ormanlarının imara açılmaya tepki gösterdi. Yıkıcı şunları söyledi: "Bizler, ormanlarımızı kamu adına korumakla görevli bakanlık tarafından, koruma iddiasıyla sermayenin eğlence, alışveriş, tatil mekanına kendi ifadeleriyle 'parka' dönüştürecek bu projenin parçası olmayacağız. Biz kişisel çıkarların değil, yaşamı ve doğayı savunanlar, Fatih ormanında yaşayan her bir canlının yaşam hakkını savunmaya devam edeceğiz. Bilgili, Doğuş veya ismi ne olursa olsun ormanımıza göz diken herkesin karşısında olacağız."

Kuzey Ormanları Savunması ve birçok kent savunucusu Fatih Orman'ın imara açılmasına tepki gösterdi...

NE OLMUŞTU?

Bilgili ve Doğuş Holding ortaklığındaki, Ege Turizm ve Gayrimenkul Yatırımları A.Ş. tarafından hazırlanan ve İstanbul Sarıyer’deki Fatih Ormanı’na yapılacak havuzlu villalar, çarşı ve otopark projesine geçtiğimiz hafta Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nce ruhsat verildiği ortaya çıktı. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, daha önce İstanbul halkının, meslek odalarının ve sivil toplum kuruluşlarının doğru görmediği bir projeye ruhsat vermeyeceklerini açıklamıştı.