Şirket: ‘Serval Kedisi’nin ev ortamında barındırılmasına müsaade ediliyor

Ankara’daki bir alışveriş merkezinde cam içerisinde tutulan "Serval Kedisi"ne yönelik sosyal medyadaki tepkilerin ardından şirket açıklama yaptı. Gerekli izinlerin alındığı belirtilen açıklamada "Serval Kedisi"nin kontrollerinin yapıldığı aktarıldı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara’daki bir alışveriş merkezindeki "Serval Kedisi"nin sergilenmesine sosyal medya üzerinden tepki gelmesi üzerine işletmeci Aqua Vega’nın Yönetim Kurulu açıklama yaptı.

Sosyal medyada “hayvan hapishanesi” olarak nitelendirilen "Adrenalin Dünyası"nda tutulan "Serval Kedisi"nin çocukların başta olmak üzere tüm ziyaretçilerin beğenisini çektiği belirtilen açıklamada “Dünyanın dört bir yanından farklı türde yüzlerce konuğun yer aldığı Hayvanat Bahçesi ruhsatlı 'Adrenalin Dünyası'nda pek çok konuğumuz bulunmaktadır” denildi.

Haberlere konu olan "Serval Kedisi"nin 2015 Hollanda doğumlu olduğu ve 2016 tarihinde Almanya’dan ülkeye giriş yaptığı belirtilen açıklamada “Avrupa ve Amerika gibi gelişmiş ülkelerde 'serval kedisi' domestik (evcil) kedi ırkı kabul edilip, şahısların ev ortamında barındırmasına müsaade edilmektedir” ifadelerine yer verildi. Açıklamanın devamı şu şekilde:

YASAL İZNİ ALINDI: Sosyal medyada yer aldığı gibi kedilerimiz doğal ortamlarından koparılıp merkezimize getirilmemiş, Hollanda’daki merkezde doğup yetişmiştir. Ülkemize ise; Avrupa Birliği Evcil Hayvan (pet) Pasaportu ile yasal izinler beraberinde giriş yapmıştır.

CAM ORTAM OLUŞTURULDU: Optimum iklim koşullarının sağlanabilmesi ve kötü amaçlı ziyaretçilerin kedilere zarar vermesini engellemek için yaşam alanları 'cam ortamda' oluşturulmuştur.

Bütün canlılarımızın, veteriner hekimleri ve su ürünleri mühendislerimizce günlük bakımları yapılmakta olduğunu bilmenizi isteriz.

AVM'de sergilenerek sömürülen zavallı hayvanlarAVM'de sergilenerek sömürülen zavallı hayvanlar