Muğla'da 700 yıllık Tevrat ele geçirildi

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde, jandarmanın yaptığı kaçakçılık operasyonunda yaklaşık 7 asırlık olduğu tahmin edilen tevrat ele geçirildi. Tevratı 7 milyon 500 bin liraya satmak isteyen 4 kişi suçüstü yakalandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muğla'da yaklaşık yedi asırlık olduğu tahmin edilen, ceylan derisi üzerine altın yazmalı Tevrat ele geçirildi. Jandarmanın yaptığı kaçakçılık operasyonu sonunda Tevrat'ı satmaya çalışanlar yakalandı.

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaklaşık 700 yıllık bir tevratın satılacağı istihbaratı üzerine harekete geçti. Kendilerini müşteri gibi gösteren ekipler, kaçakçılık şüphelileriyle iletişim kurdu.

Tarihi tevrat için Sadettin U., Selahattin U., Zahit Ç. ve İlker A. ile 7.5 milyon liralık anlaşma yapan ekipler, sahilde sahte bir buluşma ayarlayarak, Tevrat'a el kopdu ve 4 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınan Sadettin U., sevk edildiği adliyede 'tarihi eser kaçakçılığı' suçundan tutuklandı. Diğer üç kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tevrat incelenmek üzere Fethiye Müze Müdürlüğü'ne teslim edildi.

(MUĞLA/DHA)