Dikili'de Atatürk posterine saldırı

Dikili'de, üzerinde Atatürk'ün portresi bulunan afişe saldırı düzenlendi. Elindeki bıçakla afişi parçalayan H.S. polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen H.S.'nin babası Mehmet S., oğlunun şizofreni hastası olduğunu ve tedavi gördüğünü söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'in Dikili ilçesinde, Atatürk portresine saldırı düzenlendi. H.S. isimli şahıs, Atatürk Meydanı'nda bulunan portatif sahnedeki, üzerinde Atatürk'ün portresi ve sözü olan afişi çevredekilerin bakışları arasında delik deşik etti. Vatandaşların ihbarı ile olay yerine gelen polis ekipleri H.S.'yi gözaltına aldı.

Dikili Belediyesi'nin kamu malına zarar vermek suçundan hakkında şikayetçi olduğu H.S., gözaltına alındı.

CHP İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener de Atatürk portresine saldıran H.S. hakkında şikayetçi olacaklarını açıklarken, "Dikili tarihinde bir ilk denebilecek olan bu tür saldırılara ve milli değerlerimize zarar veren kişilere asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.

'OĞLUM, ŞİZOFRENİ HASTASI'

Şizofreni hastası olduğu ve tedavi gördüğü öne sürülen H.S., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye götürüldü.

Oğlunun şizofreni tedavisi gördüğünü belirten H.S.'nin babası Mehmet S., "Oğlum, İzmir'de çalışıyordu. İşleri kötü gidince, 15 gün önce Dikili'ye gelerek, buradaki bir pastanede çalışmaya başladı. Bu sürede ilaçlarını kullanmamış. Bu nedenle ne yaptığının bilincinde değil. Bizler, Mustafa Kemal Atatürk'ü seven bir insanlarız. Böyle bir olaydan dolayı çok üzgünüz. Mağdur durumdayız. Raporlu olmasa ve bu işi bilinçli yapsa bizzat kendi oğlumu ben linç ederim" dedi.

H.S.'nin kardeşi Tayfun S. ise "Biz, Atatürkçüyüz. Mustafa Kemal'in çocuklarıyız. Vatanımızı seviyoruz. Ağabeyimin kasten böyle bir şeyi yaptığını düşünmüyorum. Kendisi hasta ve ilaçlarını kullanmamış. Kast ile yapmış olsaydı ceza çekmesine razı olurduk" diye konuştu. (İZMİR/DHA)