Özel okullar da MEB sınavını dikkate alacak

TEOG'un kaldırılması ile öğrenciler evlerine en yakın liselere giriş yapacak. Buna göre özel okullar da öğrenci alımlarını MEB tarafından uygulanacak merkezi sınava göre belirleyecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR-  Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sisteminin kaldırılmasının ardından, liselere geçişteki yeni sistem 'Veli Tercihli Yeni Kayıt Sistemi' olarak belirlendi. TEOG'un kaldırılması ile Türkiye Özel Okullar Derneği de öğrenci alımlarını Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanacak merkezi sınava göre yapacak. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, özel okulların sınav konusunda kendi kararlarını verebileceğini belirtmişti.

Hürriyet'te yer alan Gülseven Özkan'ın haberine göre; İstanbul'da, aralarında yabancı özel liselerin de olduğu 50 okul Türkiye Özel Okullar Derneği bünyesinde bugün sabah toplantı yaptı. Toplantı sonrasında dernek tarafından yapılan açıklama ile özel okullar, tüm öğrencilerin girebileceği ve haziran ayında MEB tarafından yapılacak sınavın sonuçlarına göre öğrenci kabul edecek.

"SORUN ÇIKARSA KENDİ SINAVIMIZI YAPARIZ"

Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı Nurullah Dal, bakanlık ile görüşeceklerini belirterek; "Konu ile ilgili bakanlıktan onay alacağız. Kararımızı uygun gördükleri anda bunu okullara duyuracağız. Bu sene hiçbir okul ayrı sınav yapmayacak. Bizlerin toplu bir sınavı da olmayacak. Eğer Bakanlıkla teknik olarak büyük bir sorun çıkarsa bu durumda kendi sınavımızı yaparız" dedi.

PUANLAMA SİSTEMİ SONRA BELİRLENECEK

Nurullah Dal, özel liselere yüz bin civarında öğrenci geldiğini ekleyerek, "Dernek olarak bir sınav veya organizasyon yapmıyoruz. Ancak sınavla öğrenci alan okulların taleplerini bu okullardan oluşturduğumuz 9 kişilik komisyonla yürütüyoruz. Bu sene için aldığımız karar bu yönde. Yerleştirmelerde eskiden olduğu gibi yapılacak. Okullar kayıt takvimini belirleyecek. Yine taban puan ilan edilecek. Asil ve yedek kayıtlar alınacak. Puanlama sistemi ise Bakanlıkla yapacağımız görüşmeler sonrası belirlenecek. Şu an öğrenciler aynı şekilde çalışmalara devam etsinler" açıklamalarında bulundu.

Etiketler meb TEOG özel okullar