AVM'de 'intikam randevusu'na baskın!

İstanbul Bahçelievler’deki bir AVM’ye geçtiğimiz günlerde düzenlenen çete operasyonunun 'suikast intikamı' toplantısına yönelik olduğu öğrenildi. Organize suç örgütü Şirinler çetesine yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınanların, önceki yıllarda İstanbul’da öldürülen Azeri mafya lideri Caniyev suikastının intikamı için Azerbaycan’dan Türkiye'ye gelen 4 kişiyle 5 milyon dolara anlaşmak için buluştukları iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, 2 Kasım Perşembe akşamı Bahçelievler’deki bir alışveriş merkezinde organize suç örgütü “Şirinler” çetesine yönelik operasyon düzenlemiş, baskında örgüt lideri 'Max' lakaplı Mehmet Sabri Şirin’in de aralarında olduğu 8 kişi gözaltına alınmıştı. Devam eden soruşturmada 5 kişi daha yakalanmıştı.

Emniyetteki sorguları süren şüphelilerle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Zanlıların, önceki yıllarda İstanbul’da öldürülen Azerbaycanlı mafya lideri Rövşen Canıyev suikastının intikamı için Azerbaycan’dan Türkiye'ye gelen, Canıyev'in kardeşi Namık Canıyev'in de aralarında olduğu 4 kişiyle 5 milyon dolara anlaşmak üzere buluştukları iddia edildi.

İntikam planı için “Şirinler” çetesiyle anlaşmak üzere Bakü’den İstanbul’a gelen Azerbaycan uyruklu 4 şüphelinin de aralarında bulunduğu 13 kişi, 9 silahla gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında bulunan şüphelilerin sorgusu devam ediyor.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Bahçelievler ilçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri 2 Kasım'da Şirinler suç örgütü üyelerinin Bahçelievler'deki Ömür Plaza AVM'de buluşacağı istihbaratı üzerine harekete geçti. Ekipler saat 18.00 sıralarında AVM'ye operasyon düzenledi. Özel Harekat ekiplerinin de katıldığı operasyonda, Mehmet Sabri Şirin'in de aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin üst aramalarında 9 tabanca ele geçirildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen şüphelilerin, otoparktaki araçlarında ve evlerinde de aramalar yaptı. Şirinler grubuna en son 3 Haziran'da Güngören'de Saral grubu tarafından saldırı düzenlenmişti. (Kaynak: Hürriyet)