Yıkım devam eden Alipaşa'da ihale kime verildi?

HDP, DBP ve DTK’li siyasetçiler ve Sur’un Yıkımına Hayır Platformu üyeleri Alipaşa’da basın açıklaması yaptı. HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, Alipaşa’daki rant alanının kimlere verildiğini sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Acele kamulaştırma yasası kapsamında Diyarbakır’ın Sur ilçesinde başlayan yıkım devam ediyor. Alipaşa Mahallesin'deki evlerin büyük bölümü yıkıldı. Ancak evlerinden çıkmak istemeyenler zor günler yaşıyorlar. Elektrik ve suyun kesik olduğu mahallede evlerini terk etmek istemeyenler zorla çıkarılmaya çalışılıyor.

Devam eden yıkımla ilgili olarak, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekilleri Sibel Yiğitalp ve Feleknas Uca, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yöneticileri ile Sur’un Yıkımına Hayır Platformu bileşenleri Alipaşa’da basın açıklaması yaptı.

'İNSANLARIN MÜLKİYET VE KONUT HAKKI ELLERİNDEN ALINIYOR'

Açıklamada konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, Sur'dan 35 bin insanın göçe zorlandığını söyledi. İnsanların mülkiyet hakkı, konut hakkı, sağlık ve eğitim hakkının hiçe sayılarak yıkımın gerçekleştiğini anlatan Yiğitalp, yıkım sırasında ortaya çıkan tarihi eserlerin ve taşların nereye götürüldüğünü ve nasıl muhafaza edildiğini de sordu.

Yıkılan mahallede nasıl konutlar yapılacağına dair ellerinde fotoğraflar olduğunu belirten Yiğitalp, “Bunların tarihle hiçbir ilgisi yok” dedi. Yiğitalp, ayrıca ihalenin kimlere verildiğinin açıklanmasını istedi.