3 yaşındaki Alper Sakin'in serviste ölümüyle ilgili dava açıldı

Alperen Sakin'in, İzmir'de servis aracında unutularak, havasızlıktan yaşamını yitirmesiyle ilgili olarak dava açıldı. Şüpheliler hakkında 5 yıldan 14 yıla kadar değişen hapis cezaları istendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'in Çiğli ilçesinde, kreş servisinde unutulan Alperen Sakin'in ölümüne neden olmakla suçlanan servis şoförü T.İ. ve okul müdürü Y.İ.'nin de aralarında bulunduğu, 4'ü tutuksuz 6 sanık hakkında, 5 yıldan 14 yıla kadar değişen hapis cezaları istemiyle dava açıldı.

Çiğli'de, geçtiğimiz 15 Ağustos'ta, serviste unutulan 3 yaşındaki Alperen Sakin, hayatını kaybetti. Okul yöneticileri polise verdikleri ilk ifadelerinde Alperen Sakin'in uyku saatinde uyutulduğu ve bir daha uyanmaması üzerine hastaneye götürüldüğü söyledi. Polisler, bir görevlinin ifadesinden yola çıkarak, Sakin'in kreş servisinde unutulduğu için öldüğünü ortaya çıkardı. Soruşturma kapsamında servis şoförü T.İ. ile okulu müdürü Y.İ. tutuklandı.

Olayla ilgili hazırlanan iddianame kabul edildi ve Karşıyaka 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Tutuklu sanıklar servis şoförü T.İ. ve okul müdürü Y.İ. ile servis görevlisi D.K., mesul müdür B.G. hakkında "bilinçli taksirle ölüme neden olmak", "suç delillerini yok etmek" suçlamalarında toplam 14'er yıla kadar hapis cezası istendi.

Öğretmen A.G. hakkında "taksirle ölüme sebebiyet vermek"ten 6 yıla kadar hapis cezası, okul çalışanı A.S. hakkında ise "suç delillerini yok etmek"ten 5 yıla kadara hapis cezası talep edildi. (İZMİR/DHA)

İzmir'de kreş servisinde unutulan 3 yaşındaki çocuk havasızlıktan öldüİzmir'de kreş servisinde unutulan 3 yaşındaki çocuk havasızlıktan öldü

Alperen’in ölümüne neden olan 9 ihmal!Alperen’in ölümüne neden olan 9 ihmal!

Serviste unutulduğu için ölen Alperen'in gittiği kreşin sahibi tutuklandıServiste unutulduğu için ölen Alperen'in gittiği kreşin sahibi tutuklandı

Servis 'korsan' çıktıServis 'korsan' çıktı