Diyarbakır'da 30 öğrenci hastaneye kaldırıldı

Diyarbakır'da, 30 öğrenci hastaneye kaldırıldı. Öğrencilerin durumunun iyi olduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde 30 öğrenci gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Valilik, öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğunu açıkladı.

Ergani'deki Demirli Baran İlk ve Ortaokulu'nda eğitim gören 30 öğrenci, okulda yedikleri öğlen yemeğinin ardından karın ağrısı ve mide bulantısı şikayetleriyle hastaneye kaldırıldı. Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada öğrencileri sağlık durumlarının iyi olduğu, 9 öğrencinin de taburcu edildiği aktarıldı.

Yemeklerden alınan numunelerin incelendiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"12/10/2017 tarihinde İlimiz Ergani İlçesi Demirli Baran İlk/Ortaokulunda, 294 öğrenciye öğle yemeği olarak dağıtılan kumanyadan yiyen 30 öğrencimizin karın ağrısı ve mide bulantısı şikayeti sonucu şüphe üzerine okul idaresi sağlık kuruluşları ile irtibata geçmiş, ihtiyaten öğrencilerin hastanelere sevki sağlanmıştır. Söz konusu gıdaların numuneleri alınarak, incelenmek üzere İl Sağlık Müdürlüğü ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne teslim edilmiştir. Öğrencilerin sağlık durumu iyi durumdadır. 9 öğrencimiz tedavileri tamamlanarak taburcu edilmiştir. Konu ile ilgi adli ve idari soruşturma başlatılmıştır." (DİYARBAKIR/DHA)