Diyarbakır'da hastanede yangın

Diyarbakır'daki Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde akşam saatlerinde yangın çıktı. Yangın nedeniyle hastanede bulunan tüm hastalar bölgeye sevk edilen ambulanslarla kentteki diğer hastanelere nakledildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi, Şanlıurfa karayolu üzerinde bulunan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin 4'üncü katında, saat 17.40 sıralarında yangın çıktı. Personel hemen alarma geçip tahliye işlemi başlatırken, yangına çok sayıda itfaiye ekibi müdahale etti.

Yangın nedeniyle hastanede bulunan 235 hasta ve hasta yakını, bölgeye sevk edilen onlarca ambulansla kentteki diğer hastanelere nakledildi.

Yangın ise itfaiye ekibinin müdahalesi ile bir süre sonra söndürüldü.

Sağlık Müdürü Sait Avar, hastanede bulunan tüm hastaların güvenli bir şekilde başka hastanelere nakil edildiğini ve sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi. Avar, kısa bir süre sonra hastaneye yeniden enerji verileceğini ve hastanenin çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.

YANGIN İÇ TESİSAT VE ELEKTRİK PANOSUNDAN ÇIKTI

Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nden yapılan yazılı açıklamada ise saat 17.30'da Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Kliniklerin ek binasının 2'nci katında iç tesisat ve elektrik panosundan kaynaklı yangın çıktığı belirtilerek şöyle denildi:

"Yangın kısa devreden kaynaklı kabloların yanması sonucu çıkmıştır. Çıkan alev dağılmadan hemen söndürülmüştür. Ancak, bina içerisinde oluşan yoğun duman nedeniyle bina içerisinde havalandırma çalışmaları başlatılmıştır, Hastanede toplam 235 hasta tedave edilmekteydi. yaşanan durumdan dolayı hiç bir anne, bebek, hasta yakına ve personel etkilenmemiştir. Olay anında toplam 181 hasta il merkezindeki diğer hastanelere kısa bir sürede başarılı bir şekilde transferi sağlanarak tedavilerinin sürdürülmesi sağlanmıştır. 54 yeni doğan yoğun bakım hastamızın tedavisi hizmet binamızda sorunsuz bir şekilde devam etmektedir. Tedbiren 112, AFAD ve TEDAŞ ekipleri hastanemizde hazır bulunmaktadır. Gerekli kontroller yapıldıktan sonra bütün etsikliklerin giderilerek, 9 Ekip Pazartesi günü mesai saatleri içinde hasta kabulune devam edilmesi planlanmaktadır." (DİYARBAKIR/DHA)