'Fırat'ın doğusu ihraçlar cenneti!'

SES üyesi Nuriye Yurtsever eşiyle birlikte aynı KHK ile ihraç edildi. Batman'da yaşayan ve çiçekçi dükkânı açan Yurtsever, KHK'liler için Fırat'ın doğusunda yaşamın daha farklı olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - OHAL döneminde çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler(KHK) ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'na (SES) bağlı 771 kişi kamudan ihraç edildi.

Batman'da 1994 yılından bu yana ebelik yapan Nuriye Yurtsever ve anestezi uzmanı eşi Mustafa Yurtsever 22 Kasım'da yayımlanan 677 sayılı KHK ile ihraç edilenler arasındaydı. Ekonomik olarak alternatif arayan çift Batman'da 'Emek' isminde bir çiçekçi dükkânı açtı.

'4 BİN ÇOCUĞUM VAR'

'15 Temmuz Darbe Girişimi' sonrası iktidara muhalif olan tüm kesimlerin ihraçları beklediğini söyleyen Nuriye Yurtsever ebeliğe 1994 yılında Batman'da başladı. Mesleğini severek yaptığını söyleyen Yurtsever uzun süre SES içerisinde sendikal faaliyetlerde bulundu. Yurtsever, ihracının ardından mesleğinden kopmadığını şu sözlerle anlattı,"Mesleğimi çok özlüyorum. Çok zor bir doğumun ardından o çocuğun çığlığını duymak hiçbir şeye benzemiyor. Annesinden babasından önce siz dokunuyorsunuz. Göreve başladığım Batman'da bu zamana kadar 4 bine yakın çocuk kucağıma doğdu.Yani benim 4 bin çocuğum var. İhracımın ardından üniversiteye başlamış çocuklar ziyaretime geliyor. İnsan kendini çok mutlu ve değerli hissediyor."

'FIRAT'IN BATISI DAHA ÜRKÜTÜCÜ'

Nuriye - Mustafa Yurtsever

Göreve, savaşın olduğu bir coğrafyada başladığını belirten Yurtsever, KHK ihraçlarının bu coğrafyada farklı hissedildiğini söyledi. Fırat nehrinin doğusunda kalan yerlerde KHK ile ihraç edilenler daha yardımsever ve dayanışmacı bir yaklaşımın olduğunu aktaran Yurtsever şöyle konuştu, "KHK'lılar için Fırat'ın batısı çok ürkütücü. Doğusunda ise daha farklı bir yaşam var. KHK ihraçlarının ardından farklı illerde insanların komşularıyla konuşmadığını, cenazelerine katılmadığını biliyorum. İhraç edildiğini söylemek günah gibi konumlanıyor. Fırat'ın doğusu ise hiç de öyle değil. Burası ihraçlar cenneti. Batman'da insanlar ihracınıza dayanışarak, yardımlaşarak destek oluyor."

'ÇOCUKLARIMIZIN HAYALLERİ ENGELLENDİ'

İhracını farklı ideolojik görüşü olan ailesinden uzun süre sakladığını fakat öğrendiklerinde en büyük desteği onların verdiğini söyleyen Yurtsever'in üç erkek çocuğu var. İhracın maddi olarak en çok çocuklarını etkilediğini söyleyen Yurtsever, "İhracın ardından maddi sıkıntıların olacağını biliyorduk ve tedirgindik. Çocuklarımın üçü de olumsuz yönde etkilendi. Büyük oğlum üniversite sınavına hazırlanıyordu. Karşımıza geçip ' Ne üniversitede hoca ne kamuda insan kaldı beni niye okutmaya çalışıyorsunuz' dedi. Çocuklarımızın hayalleri de engellendi.Erken büyümek zorunda kaldılar. İhraç edenler onların temiz dünyaları içine çok gri ve siyah ton attı" dedi.