'Gazilere self servis' iddiasına yalanlama

Düzce'de 'gazi ve şehitler günü' için düzenlenen kahvaltıda, garsonların sadece protokole servis yaptığı iddia edildi. Düzce Valiliği, zorlanan davetlilere servis yapıldığını ve protokole ayrıcalık tanınmadığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Düzce Valiliği'nin, "19 Eylül Gaziler Günü" nedeniyle düzenlediği kahvaltıda kent protokolüne garsonlar servis yapıldığı, gazilerin yiyeceklerini sıraya girip kendileri aldığı iddia edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Düzce Valiliği ve Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Vedat Nefesoğlu iddiaları yalanladı.

Etkinlik kapsamında öncelikle Anıtpark'ta tören düzenlendi. Valilik, Belediye Başkanlığı, Garnizon Komutanlığı ve Muharip Gaziler Derneği Düzce Şubesi'nce Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Dernek Başkanı Vedat Nefesoğlu'nun konuşmasının ardından parktaki tören sona erdi. Daha sonra Valilik tarafından verilen kahvaltı programına geçildi. Kahvaltıya Vali Zülkif Dağlı'nın yanında AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Yılmaz Özdemir, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, vali yardımcıları, daire müdürleri de katıldı. Vali Dağlı, Milletvekili Keşir, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Zeki Yıldırım, Muharip Gaziler Derneği Şubesi Başkanı Vedat Nefesoğlu'nun oturduğu masa ile diğer protokol üyelerinin oturduğu masalara garsonlar tarafından servis yapıldığı öne sürüldü.

Gazi ve şehit yakını olarak kahvaltı programına davet edilenler ise kahvaltılarını sıraya girip kendileri aldı. Ancak bazıları yaşları nedeniyle tabaklarına kahvaltılık alırken zorlandı. Kahvaltı sonrasında program sona erdi.

VALİLİK: PROTOKOLE AYRICALIK TANINMADI

Düzce Valiliği, kahvaltıyla haberler üzerine açıklama yaptı. Açıklamada, protokoldekilere ayrıcalık tanınmadığı; engelli, yaşlı ve gazilere servis yapıldığı belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kahvaltı seçeneğinin çok olması ve her katılımcının istediğini alabilmesi, şehit ve gazi yakınlarımızın memnuniyetlerini artırabilmek için kahvaltı açık büfe olarak düşünülmüştür. Her bir protokol üyesi, gazi ve şehit ailelerimizin masalarında aileler ile birlikte kahvaltı etmiştir. Engelli ve yaşlı olan şehit yakınlarımıza ve gazilerimize Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ASDEP personeli ve garsonlar tarafından bizzat servis yapılarak program icra edilmiştir. Haberde geçtiği gibi protokol üyelerine herhangi bir ayrıcalık yapılması söz konusu değildir."

Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Vedat Nefesoğlu da "Yanlış bilgiler verilmiş veya yanlış anlaşılma olmuş. Gazilerimiz açık büfe olduğu için kendi kahvaltılarını kendileri almak istediği için sıraya girmişlerdir" dedi. (DÜZCE/DHA)

Etiketler şehit yemek gazi