Vali Münir Karaloğlu: Koksaki viral bir durum

Vali Münir Karaloğlu, Rus basınının Antalya’da Koksaki salgını olduğuna yönelik haberleri hakkında açıklama yaptı. Karaloğlu, "Hastaların kendi ülkelerinden getirdiği virüslerden kaynaklanan bazı münferit olaylar olabilir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalya Valiliği başta olmak üzere İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürlüğü salgın iddialarını yalanlarken, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB), Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) şu ana kadar hiçbir vakanın kendilerine bildirilmediğini açıkladı.

'Rus turisti hastalık haberiyle korkutuyorlar''Rus turisti hastalık haberiyle korkutuyorlar'

'KOKSAKİ VİRAL BİR DURUM'

Hürriyet’e konuşan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, “Antalya’da salgın durumu söz konusu değil. Koksaki viral bir durum. Türkiye’de çiçek hastalığının türevi olarak biliniyor. Türkiye, çiçek hastalığını yıllar önce ortadan kaldırmış bir ülke. Hastaların kendi ülkelerinden getirdiği virüslerden kaynaklanan bazı münferit olaylar olabilir” dedi.

Karaloğlu, açıklamasını "Antalya’da 1 milyon yatak kapasitesi var. Böyle bir salgın durumu olsa binlerce, on binlerce insanın sağılık kuruluşlarına müracaat etmesi lazım. Öyle bir şey söz konusu değil. Bizim tespitlerimiz neticesinde misafirlerimizin kendi ülkesinden, uçaktan veya havalimanından getirdiği viral bir olay. Tekrar ediyorum; Antalya’da turizm tesislerini ilgilendiren bir salgın durumu kesinlikle söz konusu değil” diyerek bitirdi.