Düğün konvoyunda zafer işareti yapanlara gözaltı

İstanbul'da polis ekipleri, zafer işareti yapıldığı gerekçesiyle düğün konvoyunu durdurdu, beş kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar daha sonra serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Sultangazi'de bugün bir düğün konvoyunda bulunan araçtakiler zafer işareti yapınca polis önlerini kesti. Araçta bulunan Dilek Encü, Halide Encü, Semire Alma, Sinan Alma ve Hediye Alma gözaltına alındı.

Hürriyet'ten İsmail Saymaz'ın haberine göre 5 kişi "PKK'nin kullandığı zafer işaretini yaptıkları" gerekçesiyle "terör örgütü propagandası" sucundan Gazi Polis Merkezine götürüldü. polis 5 kişiyi Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. 5 kişi, 15 gün sonra Çağlayan Adliyesi'nde ifade vermek koşuluyla serbest bırakıldılar.

Hazırlanan tutanakta "Şahıslara neden (zafer işareti) yaptıkları sorulduğunda eğlence amaçlı yaptıklarını beyan etmişlerdir" denildi. Gözaltına alınan beş kişi akşam sorgularının ardından saatlerinde serbest bırakıldı.

YASEMİN GÖKSÜ: DELİ OLMAK LAZIM

Gazete Duvar'a konuşan sanatçı Yasemin Göksu, gözaltına alınan 5 kişi arasında yer alan manevi kızı Dilek Encü'nün epilepsi hastası olduğunu, bu nedenle çok endişelendiğini söyledi. "Dilek gözaltında tutulsaydı ne yapardım? Düzenli ilaç alması gerekiyor ve gözaltı koşullarında bu ne kadar mümkün olurdu, bilmiyorum" diyen Göksu, "Zafer işaretini terörle ilişkilendirmeye çalışmışlar. Bunlar düğüne giden çocuklar. Zafer işareti yaptılar diye terörle bağlantılarını aramak için deli olmak lazım" dedi.