Sakarya cinayetleri: Her detay ayrı kötülük

Sakarya'da Emani adlı Suriyeli kadın ve bebeğini öldürenlerden Birol K.'nın kadını eşine boşanmaları karşılığında para teklif ettiği aralarındaki kavganın da bu nedenle yaşandığı iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sakarya’da 6 Temmuz’da sabaha karşı işlenen cinayetlerin soruşturmasında, mağdur Suriyeli ailenin uzun süredir tehdit ve tehlike altında olduğu ortaya çıkıyor. Suçlarını itiraf eden katiller Birol K. ile Cemal B., ailenin başına çok önceden musallat olmuş ve kötülükte sınır tanımamış. Katillerin, Emani al-Rahmun’u daha önce de takip ve taciz ettikleri anlaşılırken, Birol K.’nın eşine, “Boşanırsan sana para veririm” dediği öne sürüldü.

Aynı işyerinde gece vardiyasında çalışan baba Al-Rahmun ile katillerin bu nedenle kavga ettiği, ardından katillerin cinayet gecesi sabaha karşı 03.15’te işyerinden ayrılarak Suriyeli ailenin evine gittiği, kapıyı levyeyle kırdığı da belirlendi.

Habertürk’ün haberine göre, cinayetlerden haberi olmayan baba al-Rahmun, ikiliyle farklı vardiyalarda çalışmak için başvuruda bulundu. Sabah saat 07.00 sıralarında eşini doktor kontrolüne götürmek için eve gitti ve kapı kilidinin kırık olduğunu gördü. Evdeki kan lekesini de fark eden, eşi ve çocuğunu bulamayan Al-Rahmun, polise başvurup bir gün önce tartıştığı Birol K. ve Cemal B.’nin kendisini, “Sen göreceksin, hesabını soracağız” diye tehdit ettiğini söyledi.

Aynı gün içinde yakalanan evli ve 15 aylık bir çocuk babası Birol K. ile bekâr Cemal B., bebeği boğarak, annenin kafasını taşla ezerek öldürdüklerini itiraf etti. İfadeler üzerine, anne-oğulun cesetleri Topçu Mahallesi Dağyeniköyü civarındaki ormanlık alanda üstlerine çalı örtülmüş halde bulundu.

Tutuklanan zanlılar, emniyetteki ifadelerinde, cinayetleri el-Rahmun’dan intikam almak için işlediklerini, tecavüz ettikleri kadını kendilerini yakalatabileceği için öldürdüklerini söylemiş. Cemal B.’nin, “Birol ‘Cezaevine tekrar dönmek istemiyorum’ deyince kadını kafasını taşla ezerek öldürdük” demiş. Bebeği de ağladığı için öldürmüşler.

Emani Al-Rahmun ve oğlunu 10 bin kişi uğurladıEmani Al-Rahmun ve oğlunu 10 bin kişi uğurladı

CİNSEL İSTİSMARDAN CEZAEVİNDE YATMIŞ

Cemal B.’nın yaşadığı Karaağaç Köyü’nün muhtarı Mehmet Elmacı, “Cemal’in arandığını öğrenince evine gittim, uyuyordu. Uyandırdım, ‘Sen ne yapıyorsun evde?’ diye sorduğumda ‘Bugün izinliyim, çok kötüyüm’ dedi. Bonzai içmiş gibiydi. Birol ise evlenmeden önce ormanda engelli bir kadına cinsel istismarla suçlanmış ve tutuklanıp 5-6 yıl cezaevinde yatmıştı” diye konuştu.

ŞİKÂYETÇİ OLACAKLARDI

Suriye’deki savaş nedeniyle bir yıl önce ailesiyle Türkiye’ye gelen 27 yaşındaki Halid Al-Rahmun, taziyeye gelenlere Birol K.’nın eşi Emani’yi takip ve taciz ettiğini, bu nedenle polise şikâyetçi olmaya hazırlandıklarını söyledi. Al-Rahmun ayrıca jandarmaya Suriye’deki akrabalarının öğrenmemesi için, “Kesinlikle ‘Tecavüz edilip öldürüldü’ demeyin, ‘Trafik kazasında öldü’ diye söyleyin” dedi. Savaştan kaçarak geldiği Türkiye’de katledilen 20 yaşındaki Emani, 10 aylık Halaf’la birlikte Suriye’nin İdlib kentinde toprağa verilecek.

Etiketler Suriyeli Sakarya Emani