Çocuklarıyla 'takipçi' kazandı velayet gitti

Sosyal medyada çocukları üzerinden reklam yaptığı iddia edilen Nihan Kayalıoğlu’na eski eşi tarafından, "Çocuklarımı reklam malzemesi yapıp para kazanıyor, istismara davetiye çıkarıyor" diyerek dava açıldı. Mahkeme babayı haklı buldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sosyal medyada 200 bine yakın takipçisi olan ve iki çocuğunun fotoğraflarını paylaşan blogger Nihan Kayalıoğlu’na eşi Savaş İçten boşanma davası açtı. İstanbul Beykoz Aile Mahkemesi’ne başvuran İçten, eşiyle şiddetli geçimsizlik yaşadığını belirterek boşanmayı talep etti.

KARAR EMSAL NİTELİĞİNDE

Çocuklarının velayetinin de kendisine verilmesini isteyen baba, “Eşim çocuklarımız Can Ali ve Lila’nın fotoğraf ve videolarını sosyal medya hesabında kamuya sunarak istismara davetiye çıkarmaktadır. Ayrıca kendisine ün kazandırmak için de çocuklarımı katıldığı TV programlarına da çıkarması kabul edilemez” diye açıkladı. Baba aynı zamanda, Kayalıoğlu’nun çocuklarının fotoğraflarını kullanarak kendi tanınırlılığını ve takipçi sayısını artırdığını söyledi.

Vatan gazetesinden Çağdaş Ulus'un haberine göre, boşanma davası sürerken mahkeme aldığı ara kararda çocukların velayetinin dava bitene kadar babaya bırakılmasına karar verdi. Ayrıca babanın çocuklarına ait fotoğrafların anne tarafından sosyal medyada paylaşılmama talebini de haklı bulan mahkeme Kayalıoğlu’nun o fotoğrafları sosyal medyada paylaşmasına yasak getirdi. Uzmanlar bu kararın emsal niteliğinde olduğunu belirtti.