Marmara İletişim'e yeni dekan

Marmara İletişim Fakültesi'nde dekan değişti. Yeni dekan Prof. Dr. Cengiz Anık oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Prof. Dr. Cengiz Anık, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'ne dekan olarak atandı. Uzun yıllar Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak çalışan Anık, geçtiğimiz yıllarda Marmara Üniversitesi'ne geçmişti.

Türkiye'de siyasal iletişim alanında çok önemli eserlere imza atan Prof. Dr. Cengiz Anık, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'ne dekan olarak atandı. Anık, bir süredir aynı fakültede bölüm başkanı olarak görev yapıyordu.

PROF. CENGİZ ANIK KİMDİR?

1989’da Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulunu bitirdi. Yüksek lisansını 1992’de ve doktorasını 1997’de Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalında tamamladı. 1992-2013 yılları arasında Gazi Üniversitesinde görev yapan Anık, halen Marmara Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğretim üyesi, Halkla İlişkiler Anabilim Dalı ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı'dır.

İletişim Bilimi, İletişim Sosyolojisi, Siyasal İletişim, Yöntembilim, Halkla İlişkiler ve Endüstriyel İlişkiler alanlarında yayınlanmış 12 adet kitabı ve makaleleri bulunan Anık, kamuoyu araştırmaları yürütmüş, siyasal kampanyalar yönetmiş ve bazı kamu kuruluşlarının kurumsal iletişim etkinliklerini koordine etti.