'Silahla barış olmaz'

AK Parti İstanbul il başkanı Selim Temurci, Diyarbakır'da düzenlenen iftar programı sonrasında konuştu. Temurci, 'silahla barış olmaz' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nca Diyarbakır merkez Sur İlçesi'ndeki Şeyh Said Meydanı'nda 5 bin kişinin katılımıyla iftar programı düzenlendi. Yoğun güvenlik önleminin alındığı iftara AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar'ın yanı sıra çok sayıda partili katıldı. İftar öncesi Şeyh Said Meydanı'nda kurulan platformda konuşan AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, şunları söyledi:

'FARKLILIĞIMIZ RABB'İN AYETİ'

"Yüce Allah'ın bize bahşettiği bütün farklılıkları bir zenginlik olarak görüyoruz. Bizim tenlerimiz, dillerimiz farklıysa, bu rabbimizin bir ayetidir diyoruz. Biz buna iman ediyoruz. Onun için diyoruz ki; biz her meseleyi, her sorunu konuşalım. AK Parti olarak saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın başkanlığından reti, inkarı, asimilasyonu elimizin tersiyle ittik ve doğuda yaşayan bütün kardeşlerimizi kucakladık.

'ÇOCUĞUNU KAYBETMİŞ BİR ANNEYE DÜNYALARI VERSENİZ NE OLUR'

Her türlü konuyu konuşalım, her türlü müzakareyi yapalım, sabahlara kadar konuşalım ama, bizim bir kırmızı çizgimiz var, öldürmeyip, insanları yaşatalım. Şiddetin ve kanın olduğu yerde, canların yere düştüğü bir yerde neyin önemi olabilir? Yetim bir çocuğu, çocuğunu kaybetmiş bir anneye siz dünyaları verseniz ne yapabilirsiniz. Silahla siyaset olmaz, silahla barış olmaz, silahla hak aranmaz. Terörle demokrasi olmaz. Kardeş ve beraber olacağız ve kucaklaşacağız. Annelerin gözyaşları üzerinde çözüm üretmeye çalışanlar, rant çıkarmaya çalışanlar, her zaman uzattığımız o demokrasi ve özgürlük elimizi ittiler. Kürt çocuklarını hendeklere doldurdular. Ama o hendeklere dolduranların çocukları dünyanın en iyi okullarında okudular. İşte bizim isyanımız bunadır. Diyarbakırlı kardeşlerimizin yakalarından elinizi çekin. Allah'ın izniyle bizim Kürt kardeşlerimiz terörün oyununa gelmedi." (DİYARBAKIR/DHA)