İş adamlarına 'FETÖ' şantajı yapan 2 polis tutuklandı

"FETÖ ile bağlantınız var" diyerek iş adamlarından para almaya çalışan 2 polis gözaltına alındı. Adliyeye götürülen polisler tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara'da iki polisin, iki iş adamından "FETÖ ile bağlantınız var" diyerek şantaj yaptığı iddia edildi. 1 milyon dolar karşılığında olayı çözebileceklerini söyleyen polisler, 500 bin doları alacakları sırada gözaltına alındı.

'BU SON ŞANSINIZ'

Hürriyet gazetesinden Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre, Ankara'da, polis memurları A.D. ve R.M., inşaat şirketi sahibi Ş.K. ve M.K.’nin yanına gittiler. Ankara Emniyet Müdürlüğü sivil ekiplerden görevli İki polis, “FETÖ ile bağlantınız var, 1 milyon dolar verirseniz bu olayı çözeriz. Bu son şansınız, yoksa bizi bir daha bulamazsınız” diyerek şantaj yaptı.

İş adamları, emniyete giderek durumu anlattı. Bunun üzerine Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı ve 2 polis takibe alındı.

500 BİN DOLARI ALIRKEN GÖZALTI

Operasyonda, iş adamları 2 polise parayı vereceklerini söyleyerek Çukurambar’da bir restoranı buluşma yeri olarak belirledi. Organize polisi, restorana müşteri gibi masalarda oturdu. İş adamları, seri numaraları alınan 500 bin doları verdiği sırada organize şube polisleri harekete geçti. Şantaj yapan 2 polis gözaltına alındı.

Gözaltına alınan polis memurları A.D. ve R.M., emniyette götürüldü. İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen A.D. ve R.M. tutuklandı.