‘Konur Sokak’ın Yaşar Abisi’ döndü

Ankara Konur Sokak’ın müdavimlerinin yakından tanıdığı Yaşar Abi geri döndü. Şubat ayında bir savcıyla tartıştığı için gözaltına alınan ve şizofreni raporu olmasına rağmen tutuklanan, daha sonra Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edilen ‘Yaşar Abi’ mekânı Konur Sokak’ta görüldü.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - 12 Eylül’de Devrimci Yol davasından tutuklanan ve gördüğü işkence sonucu akıl sağlığını yitiren, şizofreni raporu bulunan eski avukat Yaşar Öztemel, nam-ı diğer “Konur Sokak’ın Yaşar Abisi”, şubat ayında bir savcıyla tartıştığı gerekçesiyle gözaltına alınarak tutuklandı. Daha önce de hakkında açılmış birçok dava bulunmasına rağmen, şizofreni raporu nedeniyle ceza almayan ‘Yaşar Abi’ şubat ayında tutuklandıktan bir süre sonra Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildi. Yaşar Öztemel taburcu olduktan sonra da tahliye edildi.

Konur Sokak’ın Yaşar Abisi aylar sonra, Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’nın 190 gün önce eyleme başladığı ve açlık grevinden sonra destekçilerinin gece nöbeti tuttuğu Yüksel Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde görüldü.

(DUVAR)