Niksar'da hutbeler kılıçla okunacak

Niksar Müftüsü Ali Canpolat, cuma hutbesini kılıçla okudu. Kılıçla hutbe okunmasının 600 yıllık bir gelenek olduğunu söyleyen Canpolat, "Bundan sonra da her cuma Niksar'da bu gelenek devam edecek" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tokat'ın Niksar ilçesinde, cuma hutbesi kılıçla okundu. Niksar Müftüsü Ali Canpolat, hutbelerin bu şekilde okunacağını söyledi.

Niksar'da 1145 yılında yaptırılan tarihi Ulu Cami'de, hutbelerin artık kılıçla okunacağı belirtildi. Camide, minbere çıkan Niksar Müftüsü Ali Canpolat, eline kılıç alarak hutbeyi okudu.

Kılıçla hutbe okumanın 600 yıllık bir gelenek olduğunu belirten Canpolat, "Kılıçla hutbe okuma geleneği fetih edilen yerde İslam'ın hükümranlığını göstermek üzere adına hutbe okutulan ve devamında da İslam'ın devam edeceğini gösteren, özellikle fetih camilerinde yapılan bir gelenektir. Danişment Devleti'nin başkenti olan Niksar'da da o dönemde yapılan Ulu Cami'de de bu geleneğin uygulanması gerektiğini düşündük" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Tokat Turizm İl Müdürlüğü'nden gerekli izinlerin alındığını belirten Canpolat, "Bundan sonra da her cuma Niksar'da bu gelenek devam edecek" diye konuştu. (TOKAT/DHA)