Menemen domatese direniyor!

İzmir'de domates ve biber fiyatları arttı. Müşterilerine menemen servis eden esnaf malzemedeki fiyat artışına rağmen, menemeni geçen seneki fiyatına satıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'de esnaf, domates ve yumurta fiyatlarındaki artışı, bu iki üründen yapılan menemenin satış fiyatına yansıtmadı. Şehirde, çift yumurtalı sahanda menemen geçen yılki fiyatlarla, 7.5 liradan satılıyor.

nn Gürcan Demiris

Kemeraltı Çarşısı'nda babadan kalma dükkanında sadece menemen yapan Gürcan Demiris de domatesin kilosunun 10 TL, biberin kilosunun 8-10  TL'ye çıkmasına rağmen müşteri kaçırmamak için fiyat artışına gitmedi.

Çift yumurtalı sahanda menemeni geçen yılki fiyatlarla, 7.5 liradan satan Demiris, şöyle dedi:

"Sınırsız ekmekle birlikte sahanda 7.5 TL'ye müşteriye sunuyoruz. İçine iki yumurta kırıyoruz. Hatta müşteriler arasında bir tek melemen söyleyip iki kişi, sınırsız ekmekle karnını doyuranlar da oluyor. Domates fiyatları yükseldiği 10 günden bu yana zarardayız. Müşterilere bu zararı yansıtamayız.  Menemenin karaborsası yok. Müşteri her zaman yediği fiyata istiyor. Aksi halde gelmez, kaçar. Seralarda domates bitti tarlada henüz çıkmadı çıkınca domatesin ucuzlayacağını düşünüyoruz." (İZMİR/DHA)