Kocası tarafından vurulan Ayşegül D.: Dayanışma istiyorum

Ayşegül D. 11 yaşındaki kızını istismar eden kocasını şikayet etti ama Ömer D. yine de serbest bırakıldı, sonra iş yerine gelip 4 kurşunla karısını vurdu. Ayşegül yaptığı çağrıda 'adalet' istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 20 yıllık evliliği boyunca şiddet gördüğü kocasının 11 yaşındaki kızını istismar ettiğini öğrendi. Savcılığa başvurdu. Kocası çıkarıldığı ilk mahkemede 'denetimli serbestlik' uygulamasıyla serbest bırakıldı. Ev hapsine gönderildi. Gönderildiği ev Ayşegül D.’nin çocuklarıyla yaşadığı evdi!

Ayşegül D. çocuklarıyla beraber evden ayrılmak zorunda kaldı, iki çocuğu devlet gözetimine alındı. Kocası kendisini ve çocuklarını tehdit ettiği için hakkında uzaklaştırma kararı aldırdı ama 3 gün önce çalıştığı yere gelip 4 kurşunla kendisini yaraladı. Şimdi koca gözaltında. Ancak hem istismar davasında yaşananlar hem de Ayşegül D.’nin 20 yıllık hayatı boyunca yaşadıkları “kadınlara ve çocuklara adalet yok mu?” diye sorduruyor... ekmekvegul.net'ten Sevda Karaca ve Hilal Tok'un haberine göre Ayşegül D. “bu davanın peşini bırakmayacağım, dayanışma istiyorum” dedi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Tuzla’nın Aydınlı mahallesinde yaşayan Ayşegül D. 1.5 ay önce eşi Ömer D.’nin 11 yaşındaki kızına cinsel istismarda bulunduğunu öğrendi. İstismar, çocuğun öğretmenine yaşadıklarını anlatması, öğretmenin polise gitmesiyle ortaya çıktı. Annenin aktarımına göre çocuk, istismarın belirlenmesi konusunda uzman bir hekimin olmadığı bir devlet hastanesine götürüldü. Ve rapor burada hazırlandı. Annenin savcılığa şikayetiyle Ömer D. gözaltına alındı. Zanlı suçlamaları reddederek, eşiyle zaman zaman tartışmasından dolayı kızının etkilenerek böyle bir şikâyette bulunmuş olabileceğini öne sürdü. Hazırlanan iddianame, çocuğun beyanları ve kurum psikoloğu istismarın gerçekleştiği yönünde ayrıntılı bilgiler veriyor. Ancak hazırlanan tıbbi raporda çocuğun bakire olduğu, darp izine rastlanmadığı belirtilerek, “Çocuğun yaşı göz önüne alındığında kendi rızası, hile, korku vs. nedenlerle direncinin kırıldığı hallerde ters ilişkiye maruz kalıp kalmadığının tespit edilemediği anlaşılmıştır” denildi. Anadolu Adliyesi 3. Ağır Ceza Mahkemesi bu raporu dikkate alarak zanlıya denetimli serbestlikle “ev hapsi” verdi. Davayı ise 7 Temmuz’a erteledi.

Ayşegül D.: Dayanışma istiyorum

20 senelik evliyim. 20 senedir şiddet görüyorum. Çalıştığım için eve geç gidiyordum. Çalışırken beni okul müdürü aradı, okula çağırdı. Okula gittiğimde polisler vardı, müdür ‘babası çocuğu dövüyormuş’ dedi. Bizi Orhanlı Merkez Karakoluna götürdüler, çocuğu sorguya aldılar. Komiser sorgudan sonra bana çocuğu babasının taciz ettiğini anlattı. Ben orada kriz geçirdim. Önce inanmak istemedim. Çocuğum bana doğru söylüyorum dedi, ona inanıyorum. Ben yıllardır şiddet görüyorum ama bu kızıma yaptığını kaldıramadım. Şikayetçi oldum. Çocuğu adli tıbba götürmediler. O gece bizi Marmara Hastanesi'ne götürdü komiser. Orada bize ‘biz bu raporu yazamayız’ dedi doktorlar, Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldük, orada stajyer bir doktor vardı. Komisere ‘bu benim alanım değil, rapor yazamam’ dedi. Komiser ısrar etti, ‘adam sabah mahkemeye çıkacak’ dedi. Orada bize bir rapor verdiler. Bu kadar yani... Adam bu rapor üzerine serbest bırakıldı. Ev hapsi verildi. Evi terk etmek zorunda kaldım. Çocuklarımı yurda aldılar.Uzaklaştırma kararı aldırmıştım ama çalıştığım yere kadar gelebildi. Benden bu davadan vazgeçmemi istedi, ‘kapansın bu konu, hayatımıza geri dönelim’ dedi. Ben de ‘asla vazgeçmem, ölünceye kadar bırakmayacağım bu davanın peşini’ dedim. Ailemi ve kardeşimi de tehdit etti. Ben vurulup yere düştüğümde babasına telefon etti, 'ben Ayşegül’ü vurdum ama öbürküne bir şey yapamadım...' dedi. Öbürü dediği de kız kardeşim. Ailesi hakkında da şikayetçiyim, ama onlar hâlâ dışarıda. Ben devlete sesleniyorum, bize yardım etsinler. Kızım ve çocuklarım için adalet istiyorum. Bu davanın peşini bırakmayacağım.

HABERİN TAMAMI