Binlerce arı telefoncuyu bastı!

İzmit'in en işlek caddelerinden birinde bulunan telefon mağazasını binlerce arı bastı. Belediyenin çağırdığı bir arıcı arıları kovana topladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmit'in İstiklal Caddesi'nde Zeki Okumuş'a ait cep telefonu mağazasının camı bir anda arılarla kaplandı. Zeki Okumuş şaşırırken, İzmit Belediyesi'ni arayarak yardım istedi. İzmit Belediyesi yetkilileri de arıcı Ufuk Ataman'ı çağırdı. Arıcı kıyafeti giyen Ufuk Ataman cam önüne kovanı koyarak tüm arıları kovan içerisinde toplamayı başardı. Çevrede toplanan vatandaşlar cep telefonlarıyla yaşananları görüntüledi.

Zeki Okumuş arıların bir anda iş yerinin camını kapladığını belirterek, "Dükkan içinde çalışırken bir anda ön camda arılar birikmeye başladı. Ne olduğunu anlayamadım. Binlerce arı camı kaplayınca korkup belediyeyi aradım. Bir arıcı arıları kovana topladı" dedi.

Kraliçe arının peşinden gelen arıların camda toplandığını söyleyen arıcı Ufuk Ataman, "Zabıta arkadaşlar haber verdiler. Arılar bu mevsimde oğul çıkarırlar ve konacak yer ararlar. Tesadüfen iş yerinin camına konmuşlar. Ben yanımda getirdiğim kovanla arıları buradan aldım. Ana kraliçe önce kovana girince, diğer arılar da arkadan kovana girdi. Bu tür durumlarda arılar insanlara zarar vermezler. Paniğe kapılmasınlar" diye konuştu. (İZMİT/DHA)

tel

Etiketler Telefon dükkan Arı