ATM'ye para sıkışınca aynı gün ikinci kez dolandırılmaktan kurtuldu

Bursa'da yaşayan İlyas Nazım İ.'yi ikinci kez telefon dolandırıcılarının kurbanı olmaktan ATM'ye sıkışan para kurtardı. Polis, dolandırıcıların kimliğini araştırıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir fabrikada işçi olarak çalışan, evli ve 2 çocuk babası, 26 yaşındaki İlyas Nazım İ'yi cep telefonu ile arayan kişi kendisini polis olarak tanıtıp, "Bankadaki hesabınız PKK'nın eline geçti, inceleme başlattık. Yanınızda bulunan 6 bin lirayı bize gönderin" dedi.

Bankadan çektiği 6 bin lirayı hemen o hesaba yatıran İlyas Nazım İ. kendisini tekrar arayan dolandırıcının bu kez istediği 8 bin lira parayı altınları satarak temin etti. İlyas Nazım İ., ATM'den yatırmak istediği paralardan birinin sıkışması sonucu görevliden yardım isteyince, ikinci kez dolandırılmaktan son anda kurtuldu.

İlyas Nazım İ.'nin bu sırada kendisini arayanlar telefon dolandırıcılarıyla yaptığı telefon görüşmesi kameralar tarafından görüntülendi. Görevlinin haber vermesi sonucu gelen polisler soruşturma başlatırken bu sırada arayan ve paranın yatırılmasını isteyen dolandırıcılar ile kendilerine "beni dolandırdınız" diye sitem eden İlyas Nazım İ.'nin yaptığı konuşma kameralar tarafından görüntülendi. İnegöl polisi, cep telefonu numarasından İlyas Nazım İ.'yi dolandıranların kimliğini araştırıyor. (Bursa/DHA)