Müjdat Gezen: 'Kin, nefret bizim kitabımızda yok'

Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ni kundaklayan Mehmet Ali Aligül, MGSM avukatının talebiyle tahliye edildi. Müjdat Gezen karar sonrası "Kin, nefret bizim kitabımızda yok. Ne kindar büyütüldük, ne de böyle duygular yaşıyoruz" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kadıköy'deki Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ni kundakladığı gerekçesi ile "Mala zarar verme" ve "Kasten yangın çıkarma" suçlarından 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Mehmet Ali Aligül, kendi avukatı ve müştekilerin Avukatı Celal Ülgen'in talebi üzerine yurt dışı yasağı koyularak tahliye edildi .Tahliye kararı üzerine Müjdat Gezen, açıklamalarda bulundu.

'TUTUKLULUĞUN NASIL OLDUĞUNU İYİ BİLİRİM'

Gezen yaptığı açıklamada, "Dün akşam avukatım Celal Ülgen aradı. Bugün duruşma olduğunu söyledi. Benim adıma o katılıyor. Bu okulumuzu kundaklayan gencin duruşmasıydı. 'Ne yapalım' dedi. 4 çocuğu var bu gencin. Zor bir durum, ben cezaevinde yattığım için bu işlerin nasıl olduğunu iyi bilirim. Tutuksuz yargılanması talebinde bulunduk. Çünkü gerçekten tutukluğun ne olduğu yaşanmadan bilinecek bir şey değil. Bence küçücük bir Müjdat böyle bir şey de bulunabiliyorsa koskoca devlet de bulunabilir diye düşünüyorum" diye konuştu.

'KİNDAR BÜYÜTÜLMEDİK'

"Ailesi, ziyarete gitmek istiyoruz, demişler; avukatıma sarılıp ağlamış kadın" diyen Gezen, " Buyursunlar gelsinler, dedim. Kapımız herkese açıktır. Öyle kin, nefret bizim kitabımızda yok. Ne kindar büyütüldük, ne de böyle duygular yaşıyoruz. Zaten acı çekiyor sadece bir kişi acı çekmiyor. Arkada 4 çocuk, karısı, yakınları, akrabaları acı çekiyor. Benim kızım, ben cezaevindeyken çok mutsuz olmuştu. Bütün bunlar geldi gözümün önüne. Tutuksuz yargılanması konusunda ben de davamdan vazgeçtim zaten hoş bir şey değildi. İnşallah bir daha da yaşanmaz" şeklinde konuştu.

Gezen, "Bundan sonra ufak bir model oluşturacaksa çok mutluluk duyarım.Eğer yargı sisteminin içerisinde böyle bir şey varsa bunu uygulasınlar. Yargılansın herkes tabiki yargıya bir sözüm yok. Ama tutuksuz yargılanma imkanı olanlar tutuksuz yargılansınlar. Özellikle fikir ve basın suçlarında bunun olmasını çok istiyorum. Eğer bir nebze faydamız olursa çok mutlu olurum" diye konuştu. (İSTANBUL/DHA)