Gaziantep'teki antik kent, Palmira ile aynı dokuda

Gaziantep'te, IŞİD'in tahrip ettiği Palmira Antik Kenti ile aynı tarihi dokudaki eserler ortaya çıkarıldı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin "Palmira'nın eserlerini görmek isteyenler Gaziantep'e gelsin" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Zeugma Antik Kenti'ndeki bazı heykellerin, IŞİD'in yaptığı tahribatla gündeme gelen Suriye'nin ünlü Palmira Antik Kenti'ndeki eserlerle aynı stile sahip olduğu belirtildi.

NTV'nin haberine göre, Zeugma Antik Kenti'nde daha önceki yıllarda yapılan arkeolojik kazılar sonucu gün yüzüne çıkarılan ve Gaziantep Arkeoloji Müzesi'nde ziyaretçilerin beğenisine sunulan bazı heykellerin, Suriye'nin ünlü Palmira Antik Kenti'ndeki eserlerle aynı stile sahip olduğu ortaya çıktı.

Tadilatta olduğu yaklaşık 5 yılın ardından kısa süre sonra yeniden kapılarını ziyaretçilerine açmaya hazırlanan Gaziantep Arkeoloji Müzesi, neolitik dönemden seramik parçalar, kalkolitik ve bronz çağa ilişkin çeşitli eşyalar, figürler, mühürler, Urartu, Hitit, Pers, Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerine ait çeşitli eserlerin yanı sıra Zeugma Antik Kenti'nden çıkarılan mezar stellerini de bünyesinde barındırıyor.

'PALMİRA'NIN GEÇMİŞİNİ GELECEĞE TAŞIYORUZ'

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 'Türkiye'nin de içinde bulunduğu coğrafyanın çok tarihi ve ibretlik bir dönemden geçtiğini' söyledi.

Suriye'de tarihi eserlerin yok edildiğine dikkati çeken Şahin, "Palmira'nın eserlerini görmek isteyenler Gaziantep'e gelsin. Palmira Gaziantep'te nasıl yaşıyor ve yaşatılıyor bütün dünya görsün. Biz hem insana hem eserlerine sonuna kadar sahip çıkıp, buranın kültürel mirasını, buranın geçmişini geleceğe taşıyoruz" diye konuştu.