DTK Êzidî bayramını kutladı

Êzidî halkı Çarşema Sor bayramını kutladı. Demokratik Toplum Kongresi, yaptığı açıklamada,"Kürt halkının otantik yapısını bin yıllardan beri bin bir zorluk ve katliamlara rağmen yaşatmış Kürt Êzidî toplumu, coğrafyamızın vazgeçilmez bir rengidir ve rengi olmaya devam edecektir" diyerek bayramı kutladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Êzidî halkının Çarşema Sor bayramını kutladı.

DTK'den yapılan açıklamada, binlerce yıldır Mezopotamya'da kutlanan Çarşema Sor bayramının Ortadoğu'da yaşanan savaşa ve gerçekleşen katliamlara rağmen anlamına ve içeriğine uygun kutlandığı belirtildi.

"Ortadoğu'da yaşanan yok sayma, katliam, asimilasyon, değer yargılarının tahribine, zorla göç ettirme gibi kirli savaş politikalarına en çok Êzidî halkımız maruz kalmıştır" vurgusu yapılan açıklamada, "Kürt halkının otantik yapısını bin yıllardan beri bin bir zorluk ve katliamlara rağmen yaşatmış Kürt Êzidî toplumu, coğrafyamızın vazgeçilmez bir rengidir ve rengi olmaya devam edecektir" denildi.

DTK'nin Çarşema Sor dolayısıyla yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "2014 yılında Şengal'de imha amaçlı yaşatılan 73'üncü fermanın Êzidî toplumunun başına neler geldiğine dair çarpıcı bir örnektir. Bu fermana karşı verilen kurtuluş mücadelesi de Êzdî inanç topluluğu içinde bildiğimiz direnişçi gelenek gerçekliğinin günümüzde yeniden dışa vurumunun bir göstergesidir.

Bu bayram vesilesiyle Êzidî halkımızın yanında olduğumuzu belirtir, özgürlükleri için verdikleri mücadeleyi desteklediğimizi yineleyerek bayramlarını en içten duygularımızla kutlarız. Gelecek Çarşema Sor bayramlarının özgür bir ortamda Êzdixan'da kutlanmasını temenni ederiz."