Muğla'da deprem

Muğla'nın Ula ilçesinde deprem yaşandı. Depremde ilk belirlemelere göre, can kaybı olmadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muğla'da 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin merkez üssünün Ula ilçesi olduğu açıklandı. Marmaris, Ortaca ve Köyceğiz'de de hissedilen depremde ilk belirlemelere göre can kaybı yaşanmadı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi'nden yapılan açıklamaya göre, bugün saat 19.22'de merkez üssü Ula ilçesi olan 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 14.24 kilometre altında meydana gelen sarsıntı Marmaris, Ortaca ve Köyceğiz ilçelerinden de hissedildi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4.5, merkez üssünü ise Köyceğiz olarak açıkladı. Paniğe neden olan depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı.

Ula Esnaf Odası Başkanı Kemal Özçelik, "Depremde sarsıntıyı ciddi bir şekilde hissettik. Panik yaşandı. İnsanların büyük bölümü dışarıdaydı. Evde olanlar da panikle dışarı çıktı. Ancak, şu an durum sakin. Hayat normale döndü. Herhangi bir can ve mal kaybı da yok" dedi.

Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale'den alınan bilgiye göre, deprem nedeniyle bölgedeki köylerde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. (DHA)