Beyoğlu Hayal Kahvesi kapanıyor

Beyoğlu'nun ünlü mekanlarından Hayal Kahvesi kapanıyor. Beyoğlu Hayal Kahvesi'nin sahibi Hasan Fehmi Yaşar, ekonomik nedenlerle alındığı söyledi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beyoğlu Hayal Kahvesi Mayıs ayında kapanacak. Kapatma kararı müşteri azlığı nedeniyle alındı. Beyoğlu Hayal Kahvesi'nin sahibi Hasan Fehmi Yaşar, "Her ay zarar ediyoruz. Çok direndik. Ama, 25 yıl sonra da olsa yine Beyoğlu'na döneriz. Beyoğlu'nda kopma olmaz" dedi.

Hürriyet gazetesinden Dinçer Gökçe'nin haberine göre, Beyoğlu Hayal Kahvesi'nin kurucusu ve sahibi Hasan Fehmi Yaşar, ciddi biçimde zarar ettiklerini belirtti. Beyoğlu'ndan kopmamak için ellerinden geleni yapacaklarını dile getiren Yaşar, şunları söyledi:

'ÇOK DİRENDİK'

"Beyoğlu bizim doğduğumuz yer, hayat hikayemizin yazıldığı yer. Beyoğlu benim evim. Bizim Beyoğlu'ndan kopmamızın imkanı yok. Kopma olmaması için elimizden geleni yapacağız. Ancak bazen yönetemeyeceğimiz riskler oluyor. Biliyorsunuz Beyoğlu'nda onlarca marka kapandı. Daha da direnebilirdik; Afrika Han'dan çıkarıldık. Buranın da mal sahibi binasını başka şekilde kullanacak. Her ay 25 yıla rağmen ciddi biçimde zarar ediyoruz. Çok direndik. Bu yıl korkunç bir hal aldı. Bu gün yarın yada 25 yıl sonra da olsa Beyoğlu'na dönmek bizim için vazgeçilmez bir hedef olacak. En büyük kişisel arzum bu. Uygun bir bina bulursak, bu ruhu taşıyacağına inandığımız bir bina, yeniden ve coşkuyla açarız hikayemizi kaldığı yerden sürdürürüz."

1992 yılında açılan Beyoğlu Hayal Kahvesi'nde çeşitli gruplar canlı performans sergiliyordu. Ünlü marka, zaman içinde büyüyerek 22 şubeye ulaştı. Markaya bağlı şubelerin bir bölümü ise franchise.