Newroz programı belli oldu

Newroz etkinliklerinin programı belli oldu. Akademisyenler ve sanatçılar davet edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  'Mutlaka Kazanacağız' sloganıyla HDP ve DBP tarafından 33 merkezde kutlanacak Newroz etkinliklerinin programı netleşti. Newroz kutlamaları kapsamında bini aşkın aydın, yazar, sanatçı, akademisyen ve siyasetçiye davetiye gönderildi.

Öte yandan Newroz kutlanacak iller de adreslerde belli oldu. Ankara Newroz Miting Tertip Komitesi, yaptığı açıklama ile 19 Mart günü saat 12.00’de tüm Ankaralıları Kolej Meydanı’na çağırdı. İzmir’de de 18 Mart’ta Gündoğdu Meydanı’nda Newroz kutlanacak.

Dihaber'de yer alan habere göre, 2017 Newroz kutlamaları kapsamında HDP ve DBP tarafından aralarında sanatçı, aydın, yazar, akademisyen, siyasetçi, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcisinin yer aldığı bini aşkın kişiye davetiye gönderildi. Yine uluslararası birçok basın kuruluşu ve gazetecinin Newroz etkinliklerine katılması yönünde talebi olduğu öğrenildi.

2017 Newroz programı açıklandı2017 Newroz programı açıklandı

SANATÇILARA DAVETİYELER GÖNDERİLDİ

Kadir İnanır, Zülfü Livaneli, Sıla, Sezen Aksu, Barış Atay, Ferzan Özpetek, Fırat Tanış, Ezel Akay, Aslı Erdoğan, Necmiye Alpay, Hüsnü Arkan, Erkan Oğur, Meltem Cumbul, İsmail Hakkı Demircioğlu, Şevval Sam, Menderes Samancılar, Jülide Kural, Mustafa Alabora, İrfan Değirmenci ve Mert Fırat’a kutlamaya katılmaları için davetiye gönderildi.

AKADEMİSYENLER DE KATILACAK

İhraç edilen akademisyenlerden Vahap Coşkun, Gökhan Atılgan, Tanıl Bora, Korkut Boratav, Ahmet Özer, Fatmagül Berktay, Fatma Gök, Mesut Yeğen, Sibel Özbudun, Ferhat Kentel, Melek Görgenli, Levent Köker, Eser Köker, Ayşegül Altınay, Gülseren Adaklı, Ferdan Ergut, Jale Parla, Semra SOmersan, Koray Çalışkan, Zeynep Gammetti, Şebnem Korur Fincancı, Nuray Mert, Aziz Çelik, Büşra Ersanlı, Ahmet İnsel, Esra Mungan, Ayşe Buğra, Ayşe Berkman, Erol Katırcıoğlu, Ferda Keskin, Hasan Bülent Kahraman, Hüseyin Hatemi, Murat Paker, Nükhet Sirman, Ragıp Duran, Serpil Sancar, Turgut Tarhanlı, Yasin Ceylan, Abbas Vali, Ahmet Demirel, Çağlar Keyder, Füsun Üstel, Kerem Altıparmak, Maya Arakon, Ayhan Sol, Ayhan Yalçınkaya, Elçin Aktoprak Üzgen ve İbrahim Kaboğlu da davet edilen isimlerden.

CHP DAVET EDİLDİ

Cumhuriyet Halk Partisi, Demokratik Sol Parti (DSP), Saadet Partisi ve Emek Partisi (EMEP) Kürdistani partilerin de aralarında bulunduğu siyasi yapılar, KESK, Genel-İş, Türk-İş ve bileşenleri başta olmak üzere 100’ü aşkın siyasi parti ve sivil toplum örgütü Diyarbakır’a davet edildi. Avrupa Parlamentosu parlamenterleri, Avrupa Birliği Elçiliği, Danimarka, Hollanda, Belçika, İsviçre, İsveç, Fransa, Estonya, Kanada, Yunanistan, Avusturalya, Birleşik Krallık, İtalya, Rusya, Kolombiya, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, İspanya, Brezilya, Finlandiya ve Kıbrıs ülkelerinden parlamenterler, büyükelçiler ve siyasi parti temsilcilerine davetiye gönderildi. Yine ABD Büyükelçiliği’ne ve Türkiye’de bulunan konsolosluklar da davet edilenler arasında.

İMRALI HEYETİ DİYARBAKIR’DA OLACAK

2017 Newrozu’nda final mitinginin gerçekleştirileceği Diyarbakır Newrozu’nda İmralı Heyeti’nin açıklama yapması bekleniyor. Yine Kürt siyasetinin önemli isimlerinin Diyarbakır Newrozu’nda Abdullah Öcalan tarafından 2013 Newrozu’nda açıklanan deklarasyon ile başlatılan Demokratik Çözüm Süreci’ne dönülmesi yönünde çağrı yapması bekleniyor. 2017 Newroz programı Diyarbakır’da her yıl olduğu gibi Newroz Parkı’nda gerçekleştirilecek.