'Al portakal sıkanı...' diyen spiker atıldı

Sunucu Çiğdem Akdemir işten atıldı. Akdemir'in işten atılma sebebinin Hollanda krizini eleştiren sosyal medya paylaşımları olduğu iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP'nin yayın organı olarak bilinen Bengütürk'te Genel Yayın Yönetmeni Murat İde'nin referandumda 'Hayır' oyu vereceğini açıklamasının ardından görevine son verilmişti. Kanalda 6 yıldır spiker olarak görev yapan Çiğdem Akdemir'le de yollar ayrıldı.

Medyradar'ın haberine göre, yolların ayrılmasının altında yatan sebebin Akdemir'in sosyal medya hesabından refarandumla ilgili paylaşımların olduğu belirtiliyor. NTV'de Dış Haberler editörlüğü yaptıktan sonra bir süre 6 News'de çalışan Çiğdem Akdemir Bengütürk'te haber sunuculuğu görevini yürütüyordu.

Çiğdem Akdemir'in görevine son verilmesine sebep olan twitlerin şunlar olduğu düşünülüyor;

ESKİ GENEL YAYIN YÖNETMENİNDEN TEPKİ

Çiğdem Akdemir'in gönderilmesinin ardından Bengütürk eski Genel Yayın Yönetmeni Murat İde'den bu karara sosyal medya üzerinden tepki geldi.

İde, "Soru sormak"Gazeteci"nin işidir zaten.Sorun,soruda değil,verecek yanıt bulamayan KALİBRESİZLERDEDİR..Ve @akdemircigdem iyi bir "GAZETECİ"dir..." ve "28 yıllık tecrübeyle şahitlik ederim ki, Çiğdem Akdemir iyi bir gazetecidir" dedi.