Acılı desenli şiş kebap makinesi

Kıymayı şişe desenli olarak saplayan makine üretildi. Makine büyük ilgi gördü. Kıyma saplama makinesi saatte 100 kilo kıymayı nakışlı olarak şişe saplıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - UNESCO tarafından 'Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil edilen Gaziantep'te makine imalatçısı 69 yaşındaki Faruk Şahveli, kıymayı şişe desenli olarak saplayan makine üretti. Makine büyük ilgi gördü.

Kentte 29 yıldır gıda sektörü üzerine makine imalatı yapan Faruk Şahveli, mesleğe zırh kıyma makinesi yaparak başladı. Şahveli, 3 yıl önce kebap sektörünün talebini karşılamak için kıyma saplama makinesi yapmayı kararlaştırdı. Makine üzerine Ar-Ge çalışmaları yapan Şahveli, Türkiye mutfağında önemli yere sahip olan kebaplardan kıymayı şişlere makineyle saplamayı başardı. 17 bin liraya mal olan kıyma saplama makinesinin saatte 100 kilo kıymayı nakışlı olarak şişe saplıyor. Kullanıcı, ne kadar şiş kıyma istediğini sistemde ayarlıyor ve kalıplara bırakılan şişlere kıyma saplanmış olarak çıkıyor.

Kıyma saplama makinesinin kısa sürede endüstriyel mutfak ve büyük restoranlarda yerini aldığını belirten Şahveli Makine Genel Müdürü Muhammed Şahveli, kebap ustalarının işini kolaylaştığını ifade ederek şunları söyledi:

"İmal ettiğimiz makine, kıyma saplama makinesidir. Bu makine de ustalarımızın işini kolaylaştırıyor. Ustalarımızın sirkülasyonlu tüketimlerine cevap verebilmesi için ve işletmelerin bu konuda daha rahat iş yapabilmeleri için tasarlanmış olan bir makinemiz. Makinemiz tamamen dünya standartlarında CE yasalarına uygun olarak üretilmiştir. Dokunmatik ekranı, insan güvenliği, kullanılan malzemelerin gıda raporları bunlar tamamen güvenlik çerçevesinde, sağlık çerçevesinde üretilmiş olan makinelerdir. Makinemizde çekilen kıymaları, kalıplarımız vasıtasıyla 8 saniyede istenilen gramajda ve istenilen nakış şeklinde bu şekilde şişe homojen ve hijyenik şekilde saplamasını yapabiliyoruz." (GAZİANTEP/DHA)

Etiketler adana kebap sis kıyma