Çaycuma Belediyesi'ne silahlı saldırı

İşten çıkarılan taşeron işçi Burhan Y., pompalı tüfekle Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'nın odasına ateş etti. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, taşeron firmada vidanjör operatörü olarak çalışırken Burhan Y., işten çıkarıldı. Bunun üzerine Burhan Y., Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'nın makam odasına dışarıdan pompalı av tüfeği ile 4 el ateş etti.

Burhan Y.'nin hakkında yürütülen bir soruşturma nedeniyle işten çıkarıldı. Bu sabah işten çıkarılan Burhan Y.'nin, alkol aldıktan pompalı av tüfeği ile belediye binasına girmek istediği iddia edildi. Zabıta görevlisinin izin vermemesi üzerine Burhan Y., tüfeğin dipçiği ile belediyenin giriş kapısındaki camı kırdı.

Bunun üzerine Burhan Y., belediye binasının 1'nci katında bulunan Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'nın makam odasına dışarıdan 4 el ateş etti. Kantarcı Ankara'da olduğu için yerine vekalet eden Cengiz Gökçe'nin bulunduğu odada saçmaların isabet ettiği pencere camı kırıldı. Gökçe ise saldırıdan yara almadan kurtuldu.

Zabıta görevlilerinin müdahale ettiği Burhan Y., daha sonra gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Burhan Y., hastanedeki sağlık kontrolündan sonra ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

Soruşturma sürdürülürken emniyet konuyla ilgili açıklama yapıldı. Burhan Y.'nin alkollü olduğu belirtilen açıklamada, "Taşeron firmada vidanjör operatörü olarak çalışan şahsın işten çıkartılması üzerine Belediye Başkanına kızdığı ve tepkisel olarak bu saldırıyı gerçekleştirdiği anlaşılmıştır. Şahsın dolandırıcılık, cinsel taciz, borcunu ödememe gibi süfli işlerden kaydı olduğu, olayın siyasi bir yönünün bulunmadığı değerlendirilmiştir" denildi.

Belediye Başkanı Kantarcı'nın, saldırı haberini aldıktan sonra Çaycuma'ya dönmek üzere yola çıktığı öğrenildi. (DHA)