İETT'den yeni metrobüs seferlerine ilişkin açıklama

İETT, sadece 4 durakta duracak metrobüs seferleri yapılacağı yolundaki haberlerle ilgili açıklama yaptı. Yarın başlayacak pilot uygulamada ekspres seferlerin söz konusu olmadığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü, bugün internet sitelerinde yer alan "Metrobüs'te yeni uygulama" haberleriyle ilgilia açıklama yaptı.

Beyaz Masa’nın verdiği bilgiye dayanan söz konusu haberlerde yarın (9 Mart) başlayacak uygulamayla Beylikdüzü son durak, Avcılar, Zincirlikuyu ve Söğütlüçeşme'den kalkacak metrobüslerin ara duraklarda durmadan ring seferi yapacağı bilgisine yer verilmişti.

Ancak İETT akşam saatlerinde açıklama yaparak yarın başlayacak pilot uygulama ile Beylikdüzü, Avcılar, Zincirlikuyu ve Söğütlüçeşme ana duraklarından çıkış yapan araçların mevcut yolcuyu aldıktan sonra bekleme yapmadan harekete geçeceğini, güzergâhındaki tüm duraklarda durarak yolcu indirme ve bindirme işlemini yaparak ilerleyeceğini bildirdi. İETT, söz konusu uygulamanın bir ring veya ekspres hat olmadığını belirtti.

'EKSPRES SEFER YAPILMAYACAK'

İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nde yapılan açıklamada şöyle:

"Bugün dijital haber sitelerinde gündeme gelen haberde, 9 Mart tarihinde pilot olarak başlatacağımız uygulamayla ilgili yanlış bilgiler yer aldığını gördük. Konuyla ilgili bilgi ve düzeltme açıklamamız aşağıdadır.

İstanbul’a özgü bir çözüm olarak hizmet veren ve günde yaklaşık 1 milyon yolcu taşıyan metrobüs hattında, sefer sayımızı artırdık.

9 Mart’ta pilot olarak başlatacağımız uygulamayla; metrobüs hattında Beylikdüzü, Avcılar, Zincirlikuyu ve Söğütlüçeşme ana duraklarımızda, çıkış yapan araçlarımız mevcut yolcuyu aldıktan sonra bekleme yapmadan harekete geçecek. Güzergâhında, tüm duraklarda durarak; yolcu indirme ve bindirme işlemini yaparak ilerleyecek. Metrobüs hattında araçlarımızın günlük hizmet kapasitesini ve verimliliğini artırmaya yönelik bu uygulamamızla ilgili, pilot çalışmalarımız tamamlandığında daha detaylı bilgi vereceğiz.

Bu aşamada düzeltilmesi gereken nokta, metrobüs hattında ekspres sefer yapılmayacağıdır. Metrobüs hattımızda ulaşım hızını ve konforunu yükseltmek için planlanan bu uygulama, haberinizde belirttiğiniz gibi; ara duraklarda durmadan sefer yapacak yeni bir hat uygulaması değildir." (HABER MERKEZİ)