Cezası bitti ama ne kadar yatacağı belli değil!

Bakırköy Cezaevi'nde tutulan Eylem Mengütay geçtiğimiz Şubat ayında cezası bitmesine rağmen tahliye edilmiyor. 'Disiplin cezası' olduğu belirtilen ancak onun süresi de dolan Mengütay'ın eşi Cevdet Mengütay, “Bu insanlık ayıbıdır” diyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şırnak'ın İdil ilçesinde 2012 yılında gözaltına alınarak hakkında dava açılan 26 yaşındaki Eylem Mengütay 5 ay 12 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildi. Daha sonra 3 yıl 1 ay 15 gün kesinleşen cezası nedeniyle tekrar Bakırköy Cezaevi'ne gönderilen Mengütay'n cezasının 8 Şubat'ta bitmesi bekleniyordu. Fakat cezaevi idaresi Mengütay'a 'sayıma katılmadığı' gerekçesiyle 1 ay disiplin cezası verdi. Mengütay'ın eşi Cevdet Mengütay duruma tepki göstererek, eşi hakkında verilen disiplin cezasının da bitmiş olduğunu fakat buna rağmen eşinin tahliye edilmediğini söylüyor.

'CEZAEVİ İDARESİNDEN AÇIKLAMA YOK'

2012 yılında düzenlenen Newroz yürüyüşüne katıldığı gerekçesiyle hapis yatan Mengütay'ın eşi Cevdet Mengütay, karısının kendisini telefonla aradığını, 'sayıma katılmadığı için kendisine disiplin cezası verildiğini' söylediğini belirtiyor. Mengütay, eşi hakkında verilmiş disiplin cezasının da bitmiş olmasına rağmen tahliye edilmediğini ve cezaevi yönetiminden de kendilerine konuya ilişkin açıklama yapılmadığını söylüyor, “Eşim beni telefonla arayarak, 'Sabah saatlerinde asker gibi sıraya sokup sayım yaptırıyorlar, ben de asker olmadığımı ve bu sayımı reddettiğimi söyleyerek katılmadım' dedi. Bundan dolayı cezaevi idaresi 1 aylık görüş yasağı verdi. Ancak bu disiplin cezası ve eşim hakkında verilen cezanın bitmesine rağmen eşim hâlâ cezaevinde tutuluyor. Konuyla ilgili cezaevi yönetiminden de bir açıklama yapılmadı.”

'İNSANLIK AYIBI...'

“Ben ve ailem 8 Şubat'ta Eylem'e kavuşmayı bekliyorduk” diyen Mengütay, şöyle devam etti: “8 Şubat'tan sonra eşimin tahliye edilmesini ve normal hayatımıza kaldığımız yerden devam etmeyi bekliyorduk. Beklerken yine tahliye edilmedi. Fakat OHAL'in getirdiği keyfi yönetimden dolayı cezaevi idaresi hukuk dışı bir yola başvurdu. Bu bir insanlık ayıbıdır. Eşimin bir an önce tahliye edilmesini ve bu keyfi durumdan vazgeçilmesi çağrısında bulunuyorum.”